Kultúra

Leköszön a Libri vezérigazgatója, Kovács Péter Tamás

Mohos Márton / 24.hu
Mohos Márton / 24.hu
A Libri csoport lapunknak eljuttatott 2023-as pénzügyi beszámolójából többek között az is kiderül, hogy átalakul a cégcsoport igazgatósága. A beszámoló szerint a vállalat víziója, hogy 2030-ra a közép-kelet-európai régió kulturális és szórakoztatóiparának több szegmensében is meghatározó szereplő legyen.

Az új stratégia kidolgozásáért és megvalósításáért a cégcsoport menedzsmentje felel majd, de ezzel párhuzamosan átalakul a cégcsoport igazgatósága is. Az új elnök Starcz Ákos eddigi igazgatósági tag lesz (tavaly júliusban az MCC főigazgatóját, Szalai Zoltánt választották elnöknek). Starcz korábban már volt a cégcsoport vezérigazgatója, jelenleg az Indamedia csoport igazgatója, az Index vezérigazgatója. A gazdasági szakember jelentős tapasztalattal rendelkezik a digitális gazdaság, média és online kiskereskedelem területén. „Izgalmas és örömteli feladat számomra, hogy az igazgatóság stratégiai munkája révén újra aktív részese lehetek a Libri sikertörténetének” – mondta.

A Libri csoport igazgatósága a közeljövőben új vezérigazgatót is kinevez Köbli Gyula személyében. Az új vezető szintén nem ismeretlen a vállalatnál, hiszen 2017-2021 között gazdasági igazgatóként már tagja volt a vezetőségnek. Köbli Gyula pénzügyi-gazdasági hátterű, tapasztalt vezető, aki számos akvizíciót és cégegyesülést vezényelt le a régióban.

Izgalmas kihívás és nagyszerű lehetőség számomra a feladat. A könyvek világa közel áll hozzám, a fejlődés, az erős gazdasági alapok kialakítása és a fenntartható növekedés pedig folyamatosan inspirált eddig is. Különleges világ a könyveké: egy könyv egyszerre játszik a szabadidős és az ajándéktárgy piacon is. A XXI. században, amikor egyre bővül és egyszerűsödik a digitális tartalmak elérése, komoly kihívás a hagyományos szórakozási formák népszerűsítése, ugyanakkor ez társadalmi felelősség is, hiszen az olvasás olyan egyedi érték, mely alapvetően járul hozzá egy nemzet kulturális és szellemi felemelkedéséhez

– fogalmazott az új vezérigazgató.

Kovács Péter Tamás leköszönő vezérigazgató szerződése lejártával távozik a pozícióból. Vezetése alatt indult a Libri és a Bookline fúziója 2013-ban. Az így létrejött piacvezető könyvkereskedő jelentős növekedést produkált, kiadói csoporttal bővült, trendformáló szereplője lett a hazai könyves szcénának. „Büszke vagyok eddigi eredményeinkre, összetartó csapatunkra. Stabil, erős vállalatot adok át, biztos vagyok benne, hogy a továbbiakban is nagyszerű sikerek várnak a Librire” – összegezte Kovács Péter Tamás.

Tavaly júniusban a kormányközeli Mathias Corvinus Collegium Alapítvány a Libri Csoport 98,41 százalékos tulajdonosa lett. Szalai Zoltán, a Mathias Corvinus Collegiumnak a főigazgatója a továbbiakban – hagyományos tulajdonosi szerepben – a felügyelőbizottság elnökeként támogatja a vállalatcsoport munkáját.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik