Kultúra

Amerikai akciósorozat forog a Hajógyári-szigeten, a készítők is meglepődtek, milyen messzire hallani a lövöldözést

Pejkó Tamás, a GM Films kft. felvételvezetője lapunknak elmondta, maguk is meglepődtek, hogy ilyen messzire elhallatszott a fegyverropogás szerda este a Hajógyári-szigeten zajló forgatásról. A készülő filmről sokat nem árulhat el, de annyit megosztott, hogy egy amerikai akciós tévésorozatról van szó.

Az elkövetkezendő napokban, azaz április 14-ig minden éjszaka 18.00-tól hajnali 4-ig forgatnak, ami a továbbiakban is erős hanghatásokkal jár majd.

Pejkó elmondása szerint az akciójelenetekben három különböző típusú fegyverrel dolgoznak, a leghangosabbak az 50-es kaliberű fegyverek. Ezek voltak azok, amik olyan hangerővel szólaltak meg, hogy Óbudán, Újpesten és Újlipótvárosban is hallani lehetett őket. Ezt a fegyvertípust csak 18.00 és 22.00 óra között használják majd. Este tíz után már csak kevésbé hangos fegyverekkel, éjféltől kezdve kizárólag kézifegyverekkel dolgoznak majd.

A forgatás előtt a felvételt vezető cég sem számított rá, hogy a fegyverek hangja ilyen messzire elhallatszik majd, így elsősorban a forgalmi lezárásokról tájékoztatták a lakosságot különböző online fórumokon, illetve 1000-1500 szórólapot helyeztek el közeli házakban, amik a várható fokozott hanghatásokra hívták fel a figyelmet. Tekintettel arra, hogy elég sokan megijedtek Budapest jelentős részén hallható gépfegyverzajtól, és többen rendőrségi bejelentést is tettek, a GM Films most különböző médiafelületeken igyekszik felhívni a figyelmet a forgatásra.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik