Belföld

Fegyverropogás hallatszott a Hajógyári-szigetről, sokan megijedtek

A közösségi oldalakon közzétett beszámolók szerint elég sokan megijedtek, miután szerdán este gépfegyverzaj hallatszott Budapest jelentős részén a Hajógyári-sziget irányából. A félelem nem volt indokolatlan az alábbi felvétel alapján:

Szerencsére nem történt semmilyen tragédia, csak filmet forgattak az óbudai K-hídon.

A környéken elvileg kiragasztottak lakossági tájékoztatókat arról, hogy a forgatás fokozott hanghatással járhat, de ez az információ a jelek szerint nem jutott el mindenkihez.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság csütörtökön reggel a Facebookon azt írta,

Kedves követőink! Rögtön a közepébe. Tegnap este 10 óra magasságában NEM VOLT LÖVÖLDÖZÉS a Hajógyári-szigeten! Filmet forgattak! Akció filmet! Sokan hívtak bennünket, mert lövések hangját hallották. Nálunk bejelentett, engedélyezett forgatás volt.

Később a BRFK lapunk megkeresésére azt írta, a lövések hangjáról több bejelentés érkezett a BRFK Tevékenység-irányítási Központjába, a rendőrök minden telefonálót megnyugtattak, hogy filmforgatás zajlik.

A helyszínen voltak rendőrök, mivel azonban egy engedéllyel rendelkező filmforgatás zajlott, intézkedés nem történt, tették hozzá.

„A forgalomkorlátozásról a BRFK a rendőrség honlapján tájékoztatást adott ki, a hanghatásokról a szervezők információink szerint előzetesen tájékoztatták a lakosságot és az önkormányzatot. A forgatás április 11-12-13-án éjszaka folytatódik” – jelezték.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik