Kultúra

Jonathan Majors megúszta a börtönt

David Dee Delgado / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP
David Dee Delgado / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP

Jonathan Majorst próbaidőre ítélték, miután még tavaly decemberben bűnösnek találták volt barátnője, a brit koreográfus Grace Jabbari bántalmazásában. Az amerikai színésznek, akit a Marvel az elítélése után azonnal ejtett, most egy 52 hetes családon belüli erőszak elleni beavatkozási programot kell elvégeznie.

A színész akár egy évig terjedő börtönbüntetést is kaphatott volna, miután tavaly harmadfokú testi sértés és másodfokú zaklatás miatt elítélték, de elkerülte a börtönt. Majorsnek emellett folytatnia kell a mentálhigiénés terápiát is – döntött a bíró.

Michael Gaffey, a manhattani legfelsőbb bíróság bírája feltételesen szabadlábon hagyta Majorst, miután megállapította, hogy az ügyben mindkét fél egyetértett abban, hogy a vádak nem indokolják a börtönbüntetést. Ehelyett a bíró úgy döntött, hogy Majorsnek el kell végeznie a „személyes bántalmazói beavatkozási programot” Los Angelesben, ahol a színész él, írja a BBC.

Majors a Marvel-filmekben Kangot, a hódítót játszotta, a 2021 óta épülő, és 2027-ig tervezett Multiverzum Saga főgonoszát. Kang karakterével eddig még csak a harmadik Hangya-filmben és a Loki sorozat két évadában találkozhattak a nézők, ám ő lett volna a 2026-ra ígért, Kang dinasztia című Bosszúállók-film kulcsfigurája.

Grace Jabbari a tárgyaláson elmondta, a tettlegességig fokozódó veszekedés egy kocsiban ülve kezdődött, amikor a nő meglátott egy SMS-t a férfi telefonjának kijelzőjén. „Ó, mennyire szeretnék most csókolózni veled!” – állt a kijelzőn, a nő pedig megpróbálta elvenni a telefont Majorstől, aki lefeszegette a nő ujjait a telefonról, kitekerte a karját és fejbe verte, hogy visszaszerezze a készüléket. Majors ártatlannak vallotta magát minden vádpontban, védői szerint az ügyben valójában ő volt az áldozat, őt bántalmazta féltékeny barátnője, ám az ügyészség ezt a vádat nem találta megalapozottnak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik