Kultúra

Helyesbíteni kellett Orbán Viktor határozatát

Varga Jennifer / 24.hu
Varga Jennifer / 24.hu
A Magyar Közlönyben jelent meg.

Helyesbítés jelent meg a Határozatok Tárában. A Magyar Közlöny április 3-án megjelent számában közzétett,

állami felsőoktatási intézmény kancellárja megbízásának visszavonásáról szóló miniszterelnöki határozatban foglalt név – a jelzett közlönyszám 2139. oldalán – helyesen a következő: »Kotán Attila Bertalan«.

A helyesbítés nem változtat azon, hogy a Zeneakadémia kancellárja távozott március 31-ei hatállyal. Orbán Viktor kormányfő – más fontos megbízatására tekintettel – Csák János kultúráért és innovációért felelős miniszter előterjesztésére vonta vissza a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen a megbízását.

Kotán Attila kiemelt miniszteri feladatot kapott Csák Jánostól a Neumann János Programhoz kapcsolódóan. Korábban a kancellár miatt igen feszült volt a helyzet, a hallgatók szerint miatta hagyták el sorra a felkészült szakemberek a Zeneakadémiát.

Előzőleg a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem (Zeneakadémia) oktatóinak csaknem hetven százaléka csatlakozott az ELTE és a BME dolgozóinak bérköveteléséhez és akciójához, ők szintén elfogadhatatlannak tartották Kotán Attila Bertalan vezetési stílusát. Csák miniszter a bírálatok után, még leváltása előtt, azt mondta, Kotán Attila az egyik legkitűnőbb szakember, de a Zeneakadémia oktatási, kutatási és nemzetközi teljesítménye siralmas.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik