Kultúra

Távozik a Zeneakadémia kancellárja, Csák János mellé kerül a minisztériumba

MTVA / Jászai Csaba
MTVA / Jászai Csaba

Távozik a Zeneakadémia éléről annak kancellárja, Kotán Attila, akit most kiemelt miniszteri feladat ellátásával bízott meg a kulturális és innovációs miniszter a Neumann János Programhoz kapcsolódóan – közölte a KIM csütörtökön az MTI-vel.

Kotán április 1-jén kezd a minisztériumban, ugyanettől a naptól Dóczi Gergely látja el a Zeneakadémia gazdasági, pénzügyi vezetéséhez kapcsolódó feladatokat.

Az Országgyűlés 2023 nyarán szavazta meg Magyarország új innovációs stratégiáját, a Neumann János Programot (NJP), melynek fókuszában az egyetemek, valamint a kutatóintézetek és a gazdaság összekapcsolása áll. Az NJP jelentős elvárásokat fogalmaz meg a zöld átállás területén, ezért április elsejétől kiemelt miniszteri feladat ellátásával bízza meg Kotánt a Kulturális és Innovációs Minisztérium zöld átállással kapcsolatos innovációs projektjeiben.

A közgazdász szakember nagy tapasztalattal rendelkezik mind az energetika és gazdálkodás, mind az oktatás területén, ennek megfelelően az NJP célkitűzéseinek elősegítése, valamint a zöld átállás támogatása szerepelnek kiemelt feladatai között – írták.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik