Kultúra

Nem jöttek a nagyágyúk, nem indult el a jobbos ellen-Partizán

Köztér YouTube
Köztér YouTube

Március 30-án indult volna a Köztér nevű, „keresztény, nemzeti-liberális ideológiákat erősítő”, 30 év alatti fiatalokra és bizonytalanokra lövő, közéleti-politikai fókuszú YouTube-csatorna, ám egyelőre ennek semmi nyoma. A Partizán jobboldali alternatívájának szánt csatornáról korábban már megírtuk, hogy Kurucz Dániel áll mögötte, aki korábban a Fidelitas budapesti elnöke volt, sőt, egyszer miatta verekedtek össze a Fidelitas tagjai egy wellness-disznóvágáson.

A Köztér videóiban hirdette a március 30-i dátumot, sőt, olyannyira komolyan vette, hogy a fiatalokra céloz, hogy a 75 éves Reviczky Gáborral készített interjúval robbantotta volna fel az internetet, egyelőre azonban a fiataloknak még várniuk kell erre. A hvg.hu értesülései szerint a késésért nem a vágást, utómunkát végző szakemberek hiánya okolható, mivel az eredetileg tervezett 28-30 fősnél végül jóval nagyobb létszámú, mintegy 40 fős stáb állt össze.

A lap azonban úgy tudja, sorra nemet mondtak a megkeresett médiaszemélyiségek a projektnek, így a főszerkesztőnek szánt Pelyach Gergely, aki jelenleg a HírTv főszerkesztője, illetve a közmédia riportereként rendszeresen Orbán Viktort kérdező Törőcsik Zsolt sem vesz részt a projektben. A hvg.hu azt is megtudta, hogy a projektre egy titokzatos „mecénás” biztosította a működéshez szükséges összeget.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik