Kultúra

Alig jelent meg, máris elérhetetlen Azahriah legújabb klipje

VARGA JENNIFER / 24.HU
VARGA JENNIFER / 24.HU
A cipoe-ben milliomosokról, buta Origo cikkekről és propagandagépről is szó esik.

Április elsején megjelent Azahriah legújabb kislemeze, amelyhez rögtön klip is készült, a cipoe több sorában nyíltan fogalmaz meg a közélettel kapcsolatos kritikákat. A videoklipet az első tizenkét órában már több mint 160 ezren látták, e cikk megírásának kezdetén még elérhető volt, azóta azonban már nem látható YouTube-on, a videót ugyanis privátra állították.

A dalban több egyértelmű utalás van a közéleti eseményekre, többek közt a milliomosokról is énekel a rappel, és a dal befejezése is több, mint beszédes:

Így ha netalán a szél jártatná a szád
Vagy hoznád másra rá a frászt
Egy buta Origo cikkel
Te propagandagép
Így ha berekedne a hangom és nem hallaná a nép
Akkor sincs nagy baj mer’ amit akartam azt rég elmondtam már
Stadionokban ordítja a nép: Álé-álé
Megmentettem magamat hát itt az idő másokat is

– szól a cipoe vége.

A több mint százezres nézettség nem meglepő, hisz elvégre arról az előadóról van szó, akinek három egymást követő napon lesz teltházas koncertje a Puskás Arénában májusban. Azahriah egyébként korábban nem politizált nyíltan, emiatt a kivételes bánásmódban részesült a kormánymédia részéről, ám egyre nyíltabban fogalmaz meg kormányellenes kritikát, olyannyira, hogy a februári, gyermekbántalmazás elleni tüntetésből szervezőként és felszólalóként is kivette a részét.

A videó privátra állításával kapcsolatban megkerestük Azahriah menedzsmentjét, amint választ kapunk, frissítjük a cikket.

Frissítés

Azariah közben Instagramon pontot is tett a rejtélyes ügy végére, ahol egy 24 órán át megtekinthető, történetben szigorúan ékezetek és vesszők nélkül azt írta, hogy: „Leszedtem az új klipet, mikor ki lesz cserélve alatta a szarrá kompresszált audio egy rendesre, akkor visszateszem.”

 

Majd zárásképp arra is felhívta a rajongói figyelmét, hogy az új szám a Spotifyon továbbra is elérhető.

Kapcsolódó
Azahriah-ról már mindent tudunk, miért pont a zenéjéről esik kevés szó?
Hetek óta Azahriah uralja a magyar médiát, ám a pályaív könnyebben leírható, mint maga a zene. Mi történt a stílusokkal? A mai fiataloknak nem ciki a mulatós? És miért hallottunk előbb Azahriah-ról, minthogy megismertük volna a dalait?

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik