Kultúra

Youtuberek verték át a Putyinnal és Orbánnal is interjúzó Tucker Carlsont

Az ismert tréfamester Katalin hercegné kirúgott tartalomgyártójaként mondta el sérelmeit, amiből persze semmi nem volt igaz.

Alaposan megvezették Tucker Carlsont: a Josh & Archie néven futó brit Youtuber-páros egyik tagja, Archie Manners, Katalin hercegné digitális tartalomgyártójának adta ki magát, és azt állította, hogy a nemrég nagy botrányt kavart anyák napi fotó miatt rúgták ki. Ahogy mi is írtunk róla, ez volt az első fotó, amelyet a hercegnéről januári műtétje óta hivatalosan közzétettek, ám hamarosan vissza is kellett vonni, mert kiderült, hogy jelentősen manipulálták a képet a közlés előtt.

Mannersék egy teljesen légből kapott kamutörténettel keresték meg Carlson stábját, hogy teszteljék, mennyire rigorózus az ellenőrzési-szerkesztési folyamat a Fox Newstól tavaly elbocsátott riporter műsorában, amelyet az X-en közvetítenek, és amelyben az utóbbi hónapokban volt vendég Orbán Viktor valamint Vlagyimir Putyin is. Az első telefonbeszélgetés után Carlson egyik szerkesztője közölte, hogy ugyan hisznek neki, de szeretnének pár bizonyítékot látni a történet alátámasztására, amit a médiahackekben jártas brit duó készséggel le is gyártott az amerikaiaknak: Photoshoppal elkészítették a manipulált hercegnéi fotó „szerkesztetlen” változatát – többek között egy amerikai focilabdát és egy karácsonyfát hegesztve a képre –, emellett továbbítottak egy kamuszerződést, amelyet állításuk szerint a királyi család íratott alá Manners-zel.

Ebben olyan abszurd kitételek is szerepeltek, miszerint a palotának jogában áll amputálni az alkalmazott egy általuk kiválasztott végtagját, amennyiben csalódnak a munkájában.

A vészcsengő ennek ellenére nem kapcsolt be, Mannerst hamarosan behívták egy londoni stúdióba, ahol az Amerikából bejelentkező Carlson elmeséltette vele meghurcoltatása történetét, majd a végén lelkesen magyarázta, milyen jól sikerült az interjú. Josh & Archie természetesen videót készített az egész folyamatról, amelyet pénteken tettek közzé a másfél millió követővel rendelkező Youtube-csatornájukon. Ebben azt mondják, hogy Carlson stábja utólag jelezte nekik, hogy minden szuper volt és jövő hét elején tervezik publikálni az interjút. A leleplezés fényében ez aligha fog megtörténni:

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik