Kultúra

Pierce Brosnan szerint Cillan Murphy nagyszerű James Bond lenne

ANGELA WEISS / AFP
ANGELA WEISS / AFP
Ő csak tudja.

Évek óta megy a találgatás, hogy ki lesz a következő James Bond a Nincs idő meghalnival leköszönő Daniel Craig után. Sokáig Idris Elba és Tom Hardy nevét rebesgették leghangosabban, aztán más pletykák is keringtek, most pedig egy újabb, jól ismert név is bekerült a kalapba, ami csak azért érdekes, mert a 007-es egyik korábbi megformálója, Pierce Brosnan adta rá áldását.

A hetvenéves színészt az ír származású alkotókat ünneplő Oscar Wilde-díjak Los Angeles-i átadóján kérdezte meg a BBC, milyennek tartaná honfitársát, Murphyt a szerepbe, mire azt felelte:

Cillian nagyszerűen végezné a munkáját Őfelsége Titkosszolgálatában

A rendezvényen amúgy maga Murphy is jelen volt, aki csak annyival zárta le a kérdést, hogy nem halott a róla szóló Bond-pletykákról, és azt is elárulta, hogy nem igazán gondolkodik azon, vajon díjazzák-e a vasárnapi Oscar-gálán. Az ír színészt a legjobb férfi főszereplő díjára jelölték az összesen 13 kategóriában érdekelt Oppenheimerért, és olyanokkal versenyez, mint Paul Giamatti (Téli szünet), Colman Domingo (Rustin), Bradley Cooper (Maestro) and Jeffrey Wright (American Fiction).

Murphy hollywoodi felemelkedéséről írt tavalyi cikkünket itt olvashatják.

Kapcsolódó
Szinte észrevétlenül ért Hollywood csúcsára az Oppenheimert életre keltő Cillian Murphy
A kiváló ír színész először játszott igazán jelentős főszerepet egy hollywoodi szuperprodukcióban. Alakítását már most Oscar-várományosként emlegeti a filmes szaksajtó. De hogyan jutott a rockzenétől az amerikai filmgyártás legfelső polcáig? És jogosak-e azok a kritikák, melyek szerint nagy százalékban véletleneknek köszönheti a karrierjét?

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik