Kultúra

Megtalálták a Győri Filharmonikusok ötmillió forintos, ellopott kürtjét

AHMAD AL-RUBAYE / AFP
AHMAD AL-RUBAYE / AFP

Még január 15-én történt, hogy eltűnt a Győri Filharmonikus Zenekar ötmillió forintot érő vadászkürtje, miután a hangszert valaki kilopta az épp koncertre induló társulat autóbuszából. A zenekar feljelentést tett, és alig másfél hónappal később arról számolhattak be, hogy megtalálták az értékes hangszert.

A nyomozás adatai szerint 2024. január 15-én 16 óra körül ismeretlen tettes Győrben, az Árpád úton lévő szálloda előtt parkoló – a Győri Filharmonikus Zenekar használatában lévő – autóbusz alsó tárolójából elvitte az együttes egyik nagy értékű vadászkürtjét és a tartozékait.
Az eljárás keretében a rendőrök beszerezték a helyszín közelében lévő kamerarendszerek felvételeit, elemezték és értékelték azokat, valamint tanúkat hallgattak meg. Rövid időn belül azonosították a feltételezett elkövetőt, egy 41 éves férfit. A nyomozók a tettest február 16-án a Győri Rendőrkapitányságon – talált idegen dolog eltulajdonításával vagy nyolc napon belül történő át nem adásával elkövetett jogtalan elsajátítás vétsége miatt – gyanúsítottként hallgatták ki. Ennek során fény derült arra, hogy a vadászkürt az egyik rokonánál található, ahol a rendőrök kutatást tartottak, meg is találták, és még aznap visszaadták a sértettnek

– idézte a zenekar Facebook-bejegyzésében a Győri Rendőrkapitányság beszámolóját.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik