Kultúra

Ellopták a győri filharmonikusok ötmillió forintot érő vadászkürtjét

MARTIN BARRAUD / CAIA IMAGE / SCIENC / NEW / SCIENCE PHOTO LIBRARY VIA AFP
MARTIN BARRAUD / CAIA IMAGE / SCIENC / NEW / SCIENCE PHOTO LIBRARY VIA AFP
Az értékes hangszert a zenekar autóbuszából lopták ki, miközben épp egy koncertre készülődtek.

Nagy erőkkel keresi a többmilliós vadászkürtjét a Győri Filharmonikus Zenekar, miután a hangszert valaki kilopta az épp koncertre induló társulat autóbuszából. Az ügyben feljelentés is történt.

A Telex kérdésére a zenekar igazgatóhelyettese, Ősz Gábor elmondta: a társulat hétfőn Győrből indult soproni fellépésükre. A hangszert abban a negyedórás idősávban tulajsonították el, amikor a zenészek folyamatosan pakoltak be a buszba. Ezt követően szembesültek vele, hogy nincs meg a kürt. A lap szerint a hangszernek olyan tokja van, amely alapján egy laikus számára nem szúrható ki a tartalma, így azt vélhetően bőröndnek hitte a tolvaj. A hangszert kicsivel később, 18 óra körül a Bajcsy-Zsilinszky úton látták egy kapualjban, ott viszont nyoma veszett. A koncertet a történtek ellenére végig tudták játszani, mert volt tartalékkürtjük, így az Egy kiállítás képei című Muszorgszkij-darab is elhangzott.

A zenekar azóta feljelentést tett, a vadászkürt hollétével kapcsolatos hasznos információkat a Győri Filharmonikus Zenekar központi email címére (office@gyfz.hu) vagy a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Rendőr-főkapitányságon várják.

A Schmid dupla vadászkürt hangszer gyári száma 20090, a zenekar 2021. január 6-án vásárolta, értéke nagyjából ötmillió forint.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik