Kultúra

Dübörgő zene, akció és szúrós tekintetek a Most vagy soha! végső előzetesében

Hamarosan mozikba kerül Rákay Philipék Petőfi-filmje.

Március 14-től vetítik a mozik a Most vagy soha!-t, amely 4,5 milliárdos állami támogatásával minden idők legdrágább magyar filmje. Rákay Philip a film egyik producereként nemrég arról beszélt, hogy nem lesznek aktuálpolitikai mondatok a filmben:

Szeretnék mindenkit megnyugtatni: a 12 pontból nem húztam ki a sajtószabadságról szóló részt, pedig ezt az ügyet épp az ellenzék próbálja a zászlajára tűzni – hogy okkal vagy ok nélkül, abba most ne menjünk bele. Ahogy az is benne van a filmben, hogy a márciusi ifjak független Magyarországot szeretnének. Ez pedig – ha úgy tetszik – kormánypárti üzenet. Azért van benne minden, mert ettől lesz hiteles, hiszen Petőfiéket valóban ezek a témák foglalkoztatták akkoriban

– mondta, azt is elárulva, hogy zavarja, ha kurzusfilmnek titulálják.

A film friss, egyben végső előzetesében valóban nem az aktuálpolitikai jelleg, inkább a trendiség és monumentalitás vágya dominál: a rendelkezésre álló két percet telepakolták akcióval, Nemzeti dal-idézetekkel, lendületesnek szánt – faltól falig dübörgő – zenével, Peaky Blinders-stílusú lassított vonulással és szúrós forradalmártekintetekkel.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik