Kultúra

Kevin Costner 30 éve tervezi ezt a filmsorozatot, itt az első előzetes

John Salangsang / Golden Globes / Golden Globes via AFP
John Salangsang / Golden Globes / Golden Globes via AFP

„Amikor senki nem akarta elkészíteni az első filmet, az a remek ötletem támadt, hogy csinálok belőle négyet” – mondta Kevin Costner új, Horizon: An American saga címmel érkező westernjéről, aminek rendezője, (egyik) írója és főszereplője is egy személyben.

Costner első rendezése, az 1990-ben bemutatott Farkasokkal táncoló nemcsak a legjobb filmnek járó Oscar-díjat nyerte meg, de a legjobb rendező kategóriában is díjat szerzett. A sikeres kezdést aztán elég nagy bukások követték, sőt egy ideig egészen úgy tűnt, hogy Hollywood elfeledkezik róla, mikor újra felkapott lett a 2018-as Yellowstone című sorozat főszereplőjeként. Ezt hagyta ott nemrég a 30 éve tervezett szerelemprojekt megvalósítása miatt, a készülő Horizon mellett ugyanis már nem fért bele a sorozatforgatás.

Costner szerint messze ez volt a legnehezebb dolog, amibe valaha belefogott. A forgatókönyvet hat évig írta Jon Bairddel közösen, az első két rész forgatásának finanszírozásához pedig még kölcsönt is vett fel Santa Barbara-i házára.

A sztoriról egyelőre annyit tudni, hogy az amerikai polgárháború után játszódik, és a cselekmény másfél évtizedet ölel fel. Costner mellett olyan színészek bukkanak majd fel a filmekben, mint Sienna Miller, Sam Worthington, Luke Wilson, Jena Malone, Isabelle Fuhrman, Thomas Haden Church, Jamie Campbell Bower és Michael Rooker.

A filmsorozat első fejezete az amerikai mozikban június 28-án debütál, a tervek szerint pedig augusztus 16-án már érkezik is a második felvonás. Magyar premierdátumokról egyelőre nem tudni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik