Kultúra

17 év után leállítja a Star Wars-irodalom hazai kiadását a Szukits Kiadó

Lucasfilm / Archives du 7eme Art / Photo12 via AFP
Lucasfilm / Archives du 7eme Art / Photo12 via AFP
A gazdasági körülmények miatt nem érte meg folytatni a kiadást.

„A valaha írt egyik legfontosabb hír következik oldalunk történetében” – írja a szegedi székhelyű Szukits Kiadó, akik 17 éve adják ki a Star Wars-regényeket és -képregényeket. Most azonban lezárul egy korszak, több Star Wars-kiadvány nem fog megjelenni a kiadó égisze alatt, ezzel együtt a meglévő kötetek értékesítése is véget ér.

A jelenleg előrendelhető kiadványok még megjelennek alacsonyabb példányszámban, azonban újabb előrendelhető címek már nem fognak kikerülni. A meglévő raktáron lévő címeket június 30-ig lehet megvásárolni, ezt követően lezárul az értékesítésük. A fentiek igazak a kánon, legendák és képregényekre is, tehát minden Szukits kiadású Star Wars-termékre.

A kiadó azt javasolja, hogy akinek még hiányoznak darabok a gyűjteményéből, gyorsan szerezze be őket, mert elképzelhető, hogy a forgalomból kikerülést követően már jóval magasabb áron lehet majd csak Star Wars-irodalomhoz jutni – már most akad rá példa, hogy az általuk kiadott kötetek többszörös áron találnak gazdára az interneten. A kiadó weboldalán már vezetik is a Star Wars-kiadványok az eladási listát.

Halek Attila, a cég marketingvezetője a Telexnek elmondta:

Hosszas mérlegelés után úgy döntöttünk, hogy a jelenlegi gazdasági körülmények között nem érdemes folytatni a kiadást.

Arról egyelőre nincs információjuk, hogy ki veheti át a Star Wars-címek kiadását Magyarországon, de bíznak benne, hogy egy másik kiadó betölti majd az űrt. A Kolibri Kiadó 2015 óta ad ki Star Wars-kiadványokat, a jövőben új címeket is terveznek.

„Köszönjük törzsvásárlóinknak, akik évtizedes távon kitartottak a Star Wars regények-képregények mellett. Az erő legyen veletek!” – írja a kiadó.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik