Kultúra

Elon Musk segítségével perli A mandalóri kirúgott színésznője a Disney-t és a Lucasfilmet

IMAGE PRESS AGENCY / NURPHOTO / NURPHOTO VIA AFP
IMAGE PRESS AGENCY / NURPHOTO / NURPHOTO VIA AFP
Gina Carano nemcsak kártérítést akar, vissza akar kerülni a sorozatba Pedro Pascal mellé.

Nem hagyja annyiban, hogy egyik pillanatról a másikra kirúgták A mandalóri egyik fontos szerepéből Gina Caranót, jogellenes felmondás és diszkrimináció miatt perli a műsort készítő Disney-t és a Lucasfilmet. A színésznőt ebben nem más segíti, mint Elon Musk.

Carano azt követeli, hogy egyrészt fizessenek neki 75 ezer dollárnyi kártérítést, másrészt vegyék vissza a sorozatba.

A Hollywood Reporter beszámolója szerint a színésznő ügyvédei kedden nyújtották be egy kaliforniai bíróságra az iratokat, amelyben azzal vádolják az említett cégeket, hogy szavait kiforgatták, őt magát démonizálták, tévesen úgy állították be, mintha szélsőjobboldali lenne, és emiatt diszkrimináció áldozata lett. Az anyagban még szereplőtársa, Pedro Pascal neve is felmerül a kettős mércével kapcsolatban: Carano szerint a szórakoztatóipar szemet huny a férfiak tettei felett, ha ugyanezt egy férfi kollégája követte volna el, biztosna nem rúgják ki. Példának Pascalt hozta, aki 2017-ben Donald Trumpot Adolf Hitlerhez hasonlította.

Caranót 2021 februárjában rúgták ki azonnali hatállyal A mandalóriból annak ellenére, hogy karaktere rendkívül népszerű volt, olyannyira, hogy a Rangers of the New Republic című sorozatban is feltűnt volna. A színésznő a közösségi médiás posztjaival vívta ki maga ellen a sorsot: rendszeresen posztolt szélsőjobboldali összeesküvés-elméleteket a választás elcsalásáról, vagy éppen a maszkhordás ellen kampányolt. Az utolsó csepp az volt, amikor a republikánusok megbélyegzését a náci Németországhoz hasonlította. A posztok miatt olyan népharag zúdult rá, hogy az ügynöksége, a UTA is megvált tőle.

Carano a kedden megosztott X-posztjában arról írt, hogy a Disney elferdítette az igazságot róla, és levadászták, amiért a posztjai alapján nem volt beilleszthető „az elfogadott narratívába.”

A szavaimat állandóan kiforgatták, démonizáltak, dehumanizáltak, és úgy állítottak be, mintha egy szélsőjobbos extrémista lennék. Zaklató rágalomkampány indult ellenem, amelynek az volt a célja, hogy elnémítsanak, tönkretegyenek és példát statuáljanak velem

– írta. A színésznő arról is vallott, hogy álmaiban sem hitt Musk segítségében. A milliárdos korábban kilátásba helyezte, hogy amint valakit kirúgnak az X-en megosztott posztjai miatt, a sajtószabadság jegyében jogi segítséget nyújt az illetőnek. Carano szerint az esélytelenek nyugalmával kereste meg Muskot, néhány hónappal később pedig valóban bebizonyosodott, hogy ügyvédi segítséget kap az X vezérétől.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik