Kultúra

Úgy tűnik, végleg összeveszett az Omega még élő két tagja

MTI/Kovács Attila
MTI/Kovács Attila
Soha nem akarnak többé egy színpadra állni, de nem is beszélnek egymással.

Az 1962-ben született Omega, az elmúlt évtizedek magyar könnyűzenéjének egyik legfontosabb oszlopa 2020 novemberében két fontos tagját is elveszítette – Benkő László billentyűs november 18-án, az utolsó években már visszavonult Mihály Tamás basszusgitáros 21-én hunyt el –, egy évvel később, 2021 decemberében pedig a frontember, Kóbor János is meghalt, így a zenekar létszáma kettőre csökkent.

Ez nyilvánvalóan nem elég a folytatáshoz, a dobos, Debreczeni Ferenc Ciki, illetve a gitáros Molnár György Elefánt közti mély ellentét pedig azt mutatja, hogy az együttes végleg széthullott – írja a Blikk.

A probléma lényegét Ciki fiatal zenészekkel összeállított új koncertműsora, az Omega Testamentum adja, amihez az azt követő turnéhoz hasonlóan Elefánt nem lesz a része, hiszen egyrészt nem lett meghívva, másrészt pedig saját formációjával, a Mobil Mániával játssza az Omega dalait.

Ciki a Blikknek hátbaszúrásként értékelte a történteket:

Bevallom, hátba szúrásként éltem meg mindezt. Mintha egy tőrt döftek volna belém. Láttam a koncertplakátot, rajta nagy betűkkel ott virított az Omega felírat. Nekem persze, senki sem szólt. Nem esett jól, mint ahogy az sem, hogy hiába hívtam Molnár Gyurit ilyen-olyan bulikra, folyton nemet mondott nekem. Éppen ezért én már nem hívom őt többet. Nincs értelme.

Ehhez persze korábbi zenekari társának is volt néhány szava:

ha azt állítja Ciki, hogy tőrdöfésként élte meg mindazt, ami történt, akkor mit mondjak én? […] Élet‑halál között voltam, ilyen-olyan csövek lógtak ki belőlem, amikor a mi dobosunk már új zenészeket toborzott maga köré, majd fellépett Omega-számokat játszva. Hosszasan mesélhetnék arról, mit éreztem ekkor. De inkább hagyjuk. Egyébként pedig attól még, hogy valaki Rolling Stones-számokat játszik, nem lesz Mick Jagger. Attól még, hogy valaki Omega-számokat játszik, még nem lesz – és nem is lehet – az Omega zenekar, merthogy olyan már nincs…

Ajánlott videó

Olvasói sztorik