Kultúra

Julianne Moore-ral forgatja első angol nyelvű filmjét Almodóvar

Image Press Agency / NurPhoto / NurPhoto via AFP
Image Press Agency / NurPhoto / NurPhoto via AFP
Tilda Swinton és John Turturro is szerepel majd benne.

Márciusban kezdi forgatni első angol nyelvű nagyjátékfilmjét az Oscar-díjas spanyol rendező Pedro Almodóvar, olyan világsztárok főszereplésével, mint Tilda Swinton, Julianne Moore és John Turturro – írja az MTI.

A tájékoztatás szerint a The Room Next Door (A szomszéd szoba) címet viselő alkotás, amelynek jeleneteit New Yorkban és Madridban veszik fel, egy tökéletlen anya és haragos lányának története, akiket egy nagy félreértés választ el. Kettejük között ott áll az anya barátnője, kezelve fájdalmukat és keserűségüket.

Az anya újságíró, haditudósító, a barátnő regényíró.

A film beszél a háborúk határtalan kegyetlenségéről, azokról a nagyon eltérő módokról, ahogy a két író közelít és beszámol a valóságról. Beszél a halálról, a barátságról és a szexuális élvezetről, mint a legjobb szövetségesek a borzalom elleni harcban

– írta a gyártásért felelős El Deseo produkciós cég.

A 74 esztendős Almodóvar angol nyelven eddig két rövidfilmet készített: 2020-ban a The Human Voice című alkotást Tilda Swintonnal a címszerepben, tavaly pedig a Strange Way of Life című mozit Pedro Pascal és Ethan Hawke főszereplésével.

A rendező korábban az EFE spanyol hírügynökségnek adott interjújában arról beszélt, hogy a két kisfilm lényegében gyakorlat az angol nyelvű munkához, felkészülés egy egész estés film elkészítésére.

Almodóvarnak nemrég magyarul is megjelent első könyve, amelyről itt olvashatják cikkünket:

Kapcsolódó
Almodóvar hetven fölött írta meg az első könyvét, ami ellenáll bármiféle fóliázásnak
Miről írta első könyvét Pedro Almodóvar, aki spanyol queer-ikonból lett a nemzetközi filmvilág egyik legelismertebb, Oscar-díjas rendezője? Elolvastuk Az utolsó álmot.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik