Kultúra

A Szex és New Yorkot is eladja az HBO a Netflixnek

VINCE BUCCI / AFP
VINCE BUCCI / AFP
Saját gyártású sorozatait is árulja az HBO: a Szex és New York eladásával pénz jön az HBO Maxhoz, hosszútávon mégis a Netflix jár jól, a nagy címekkel feliratkozókat csábíthat át riválisától.

Az HBO Max egyik legnépszerűbb saját gyártású sorozatát adja el a Netflixnek: a kultikussá vált Szex és New York is a rivális streamingszolgáltatóhoz kerül, áprilistól valószínűleg ott láthatjuk majd. A Netflix így a Tom Hanks és Steven Spielberg együttműködésével készült háborús minisorozat (Az elit alakulat) és a családi temetkezési vállalkozásról szóló, fekete humorral fűszerezett Sírhant művek után a Szex és New York 1998 és 2004 között sugárzott évadainak jogait is megkaparintja. Bár korábban a Disney és az HBO is kifejezetten ügyelt arra, hogy saját produkcióik a tulajdonukban maradjanak, 2023 óta az HBO-t birtokló Warner a platform híresebb, régebbi sorozatait is kezdte elpasszolgatni.

Carry Bradshaw (Sarah Jessica Parker) manhattani kalandjait máig sokan újranézik, YouTube-on és TikTok-on is pörögnek a videóesszék, illetve stíluselemző tartalmak – a sorozat töretlen népszerűségnek örvend. Kevésbé átütő sikert aratott a folytatás, az És egyszer csak…  azonban az HBO tulajdonában marad. A New York Times szerint a Netflix ügyesen tud hasznot húzni riválisai rosszabb pénzügyi helyzetéből. Az üzletnek köszönhetően pénz érkezett az erősen eladósodott Warnes Bros. Discoveryhez, mégis hosszútávon a Netflix jár jobban: még több feliratkozót tud becsalogatni a hatalmas népszerűségnek örvendő címmel.

Az HBO egyébként 2024-es újdonságait sem feltétlenül érezheti elég ütősnek. A 2024-es új tartalmakat promótáló összeállításuk végére vágták a csak 2025-ben várható tartalmakat is, így a True Detective folytatása mellett belengették a csak jövőre várható The Last of Us, Eufória és Fehér Lótusz új évadait is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik