Kultúra

Az Élősködők sztárjának halála miatt razziáztak egy dél-koreai rendőrkapitányságon

Barry Brecheisen / Getty Images
1723615538
Barry Brecheisen / Getty Images
1723615538
Felmerült a gyanú, miszerint a rendőrség maga szivárogtatott a férfi ügyében.

A dél-koreai nyomozóhatóságok kedden razziát tartottak az incshoni rendőrségen I Szongjun, az Élősködők című film fontos szereplőjének öngyilkossága miatt indított eljárásban – írja az MTI a helyi hatóságok közlése alapján.

A Kjonggi tartományi rendőrség a bizonyítékok begyűjtése érdekében nyomozókat küldött az Incshon városi rendőrségre, hiszen a gyanú szerint az ottani rendőrség kiszivárogtatta I kihallgatási ütemtervének részleteit, így az eljárás indokolatlanul nagy nyilvánosságot kapott.

Az Élősködők című filmből ismert színészt tavaly december 27-én holtan találták az autójában, Szöulban, alig néhány nappal az után, hogy a rendőrség harmadszor is kihallgatta a marihuána és más illegális kábítószerek használatának gyanúja miatt indított eljárásban.

Az értesülések szerint a keddi razzia során a nyomozóhatóság lefoglalta az incshoni rendőrség kábítószeres ügyekkel foglalkozó részlegén dolgozók mobiltelefonjait, valamint a nyomozásra vonatkozó dokumentumokat is.

A rendőrség a tervek szerint ezután elemzi a lefoglalt dokumentumokat, hogy megállapítsa, átadtak-e belsős nyomozati információkat bizonyos sajtóorgánumoknak. A hatóságok ezen felül kedden két nő ellen is vádat emeltek, akik kábítószerügyével kapcsolatban zsarolták I Szongjunt és összesen 350 millió vont (92 millió forint) csaltak ki a színésztől.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik