Kultúra

Meghalt I Szongjun, az Élősködők színésze

LOIC VENANCE / AFP
I Szongjun dél-koreai színész a Cannes-i Filmfesztiválon 2019-ben.
LOIC VENANCE / AFP
I Szongjun dél-koreai színész a Cannes-i Filmfesztiválon 2019-ben.

Negyvennyolc éves korában szerda reggel meghalt I Szongjun, a 2020-as Oscar-nyertes Élősködők színésze, közölte a dél-korei Yonhap hírügynökség. Úgy tudják, a színészt egy parkoló autóban találták holtan Szöul központjában, egy parkban. Szongjunt a családja kerestette a rendőrséggel, ugyanis halála napján korán elment otthonról, és egy búcsúlevelet hagyott a családjának. Ugyanakkor a hatóság egyelőre nem tette hivatalossá, hogy öngyilkosság történt volna.

Yonhap / AFP A rendőrség vizsgálja az autót, amelyben holtan találták I Szongjunt Szöul központjában.

A színész ügyében épp egy rendőrségi nyomozás volt folyamatban, mivel állítólag illegális kábítószert (többek között marihuánát, ami Dél-Koreában súlyos bűncselekménynek számít) fogyasztott, ő azonban azt állította, hogy átverték, és nem tudta, mit fogyasztott, és hogy az ügy egy  másik szereplője zsarolja, akinek már több százezer dollárt fizetett ki. A Yonhap szerint a színészt már háromszor kihallgatta a rendőrség, legutóbb múlt szombaton.

Ugyan I Szongjun húsz éve szerepel filmekben, a legtöbben 2020-ban ismerték meg, miután ő játszotta az Élősködők című, négy Oscart és egy Arany Pálmát nyert filmben a gazdag Park család fejét, aki felvette a szegény Kim család tagjait a ház körüli teendők ellátására, aminek aztán, mint ismeretes, véres tragédia lett a vége. Szongjunnak a film meghozta a várt sikert, az Apple TV+ Dr. Brain című sorozatáért két évvel később Nemzetközi Emmyre is jelölték, a Sleep című, szeptemberben bemutatott filmje három hétig vezette a nézettségi versenyt Dél-Koreában. A színészt felesége és két gyereke gyászolja.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik