Kultúra

Dua Lipa szerint az emberek nem akarnak okos popsztárokat

Michael TRAN / AFP
Michael TRAN / AFP
A brit-albán énekesnő azonban nem fél politikai témákban véleményt nyilvánítani.

„Nem tudom elhiszik-e az emberek, hogy szeretek olvasni” – mondta az énekesnő, aki egyébként nemrég éppen egy könyvklubbal rukkolt elő. Dua Lipa szerint az emberek nem szeretik, ha a sztárok politikáról beszélnek, vagy véleményt alkotnak. Pedig ő aztán nem rejti véka alá a véleményét, kritizálta már az Egyesült Királyság kormányának bevándorlással kapcsolatos álláspontját, és kiállt a gázai tűzszünet mellett is.

Az énekesnő úgy fogalmaz, maga a létezése is politikai állásfoglalás, hiszen azért született Londonban, mert szülei a 90-es években ide menekültek a koszovói háború elől. Azért is írt alá egy gázai tűzszünetet követelő petíciót, mert párhuzamot lát a szülei által átélt események és a palesztinok jelenlegi helyzete között.

Együtt érzek azokkal, akiknek el kell hagyniuk az otthonukat. A Koszovóban szerzett tapasztalataim során megértettem, mit jelent egy háború. Senki sem akarja elhagyni az otthonát; védelemre vágynak, meg akarják menteni a családjukat és a körülöttük élő embereket, egy jobb életet szeretnének.

– mondta, de azt is kijelentette, hogy elítéli a Hamász által elkövetett atrocitásokat.

„Egyszerűen nincs elég világvezető, aki állást foglalna, és felemelné szavát a humanitárius válságról, a tűzszünetről, amelynek meg kell történnie”.

Az énekesnő hamarosan megjelenő harmadik albumáról is beszélt, amit a Rolling Stone úgy jellemzett, mint egy „pszichedelikus-popos tisztelgést a brit rave-kultúra előtt, amelyet olyan zenekarok inspiráltak, mint a Primal Scream és a Massive Attack”.

Dua Lipa legközelebb a Grammy-díjátadón lép majd fel, ahol a Barbie filmbe készült Dance the Night című száma esélyesként indul az év dala kategóriában.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik