Kultúra

Hol van a pénz? – teszi fel a költői kérdést legújabb klipjében a Bankrupt

Pandur-Balogh Norbert
Pandur-Balogh Norbert

A 24.hu-n látható először a Bankrupt legújabb videoklipje, amelyben a zenekar égető kérdésre keresi a választ:

hol van a pénz?

2023 a Bankrupt éve volt. Virális közéleti slágereinek köszönhetően a zenekar népszerűsége nagyobbat nőtt, mint a stróman yachtja és a nyáron kijött Illiberal Holiday-t a sok százezres YouTube/Spotify lejátszások alapján bátran nevezhetjük az Év Punk Rock Lemezének. A Keresett a Feri, a Viktorland, A hülyeség ára és az Illiberal Holiday által kijelölt úton megyünk most tovább a Hol van a pénz? című új számmal, ami azt az anomáliát járja körbe, hogy míg a Főnök környezetében mindenki milliárdos lesz, ő valahogy soha nem jut egyről a kettőre. Emellett bekerült a szövegbe a bolgárokhoz felzárkózás, a medve parkolási szokásai, valamint a NER-kompatibilis tánc helyes koreográfiája is

– tudtuk meg a zenekartól, ahogy azt is, hogy a dal spanyol zárósorait a Narcos című sorozat iránti rajongásuk ihlette.

A videóban a szokásos mémszerű asszociációkra épülő film-montázsba bekerültek már AI-val generált jelenetek is. A magyar mellett ezúttal is készült angol változat (Who’s Gonna Pay?), ami elég sok ponton eltér a magyartól. A hangfelvétel a Grenma Stúdióban készült Botlik Mátyással, a borítógrafika pedig Vass Richárd munkája.

A zenekar március 2-án tartja a tavasznyitó budapesti koncertjét az Instantban, előtte Pécsen, Szegeden és Székesfehérváron is fellép.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik