Kultúra

Elvis Presley hologramként lép fel Londonban

© Collection Roger-Viollet / Roger-Viollet via AFP
© Collection Roger-Viollet / Roger-Viollet via AFP

Hiába halott 47 éve, ismét turnéra „indul” Elvis Presley: hologramos koncertje lesz Londonban. Az Elvis Evolution névre keresztelt produkció idén novemberben debütál Londonban, turnét terveznek belőle, amely során Las Vegasba, Tokióba és Berlinbe is elér majd a hologram-Elvis – írja a Guardian.

A Királyt a mesterséges intelligencia és a hologram-technológia segítségével állítják színpadra: az MI (AI) több ezer fotó és videofelvétel segítségével hozza létre az életnagyságú emberalakot, amelyet aztán optikai trükkel jelenítenek meg a színpadon. A szervezők „magával ragadó koncertélményt” ígérnek.

Elvis továbbra globális szupersztár. Az emberek többé nem akarnak csak úgy ülni és passzívan szórakozni – a részeseivé akarnak válni. Egy olyan emlékezetes élmény lesz ez, amely minden Elvis-rajongó bakancslistáján szerepelni fog

– nyilatkozta Andrew McGuinness, a produkciót tető alá hozó Layered Reality vezetője.

A látványosság részeként a szervezők azt ígérik, hogy a koncert után tematikus afterpartyn vehetnek részt a rajongók egy Elvis-témájú bárban London belvárosában, ahol élő zenével, DJ-kkel és további előadásokkal készülnek.

Az Egyesült Királyság fővárosában távolról sem ez lesz az első ilyen jellegű koncert, sőt, az ABBA kövezte ki az utat a hologram-Elvis előtt: az ABBA Voyage a svéd zenekar ugyancsak virtuális koncertje, amely 2022 óta óriási sikerrel fut a kifejezetten erre a célra épített ABBA Arenában. Az első évében 1,3 millió jegyet adtak el rá, a nyitóesten megjelent a svéd királyi család és egy rakás sztár is.

De még csak nem is az ABBA kezdte a hologram-trendet, erről itt írtunk bővebben:

Kapcsolódó
Dalok a sírból és turnék a halál után – morbid vagy megható feltámasztani a zenészeket?
Jó dolog-e az, ha Tina Turner halottan is turnéra indul, ha újabb Beatles-dal jelenik meg, vagy, ha Johnny Cash-sel elénekeltethetjük a Barbie Girlt?

Ajánlott videó

Olvasói sztorik