Kultúra

Micimackó után Mickey egérből is eszelős sorozatgyilkost csináltak

Röviddel azután, hogy közkinccsé váltak az első Mickey egér-film szerzői jogai, máris bejelentették, hogy az történik majd vele, mint Micimackóval: horrort csinálnak belőle, sőt már az első előzetes is megjelent.

A Mickey’s Mouse Trap címre hallgató alkotást Simon Phillips írta és Jamie Bailey rendezte, az utóbbi emellett egy személyben volt a film operatőre és vágója is. A Hollywood Reporternek azt nyilatkozta, hogy csak szórakozni akartak. „Mickey egér embereket gyilkol. Nevetséges. Mi csak továbbgondoltuk, elég nagy buli volt, és szerintem ez meglátszik a filmen is.”

A kiadott szinopszis szerint a film főhőse, Alex épp a huszonegyedik születésnapját ünnepli, pontosabban ünnepelné, ha nem osztották volna be dolgozni, egy vidámparkban. Szerencsére barátai nem hagyják annyiban a dolgot, és meglepik a munkahelyén, az ünneplésbe az rondít bele, hogy egy Mickey egérnek öltözött gyilkosnak támad kedve szórakozni velük. A filmet idén márciusban mutatják be.

Az 1928-ban bemutatott Willie gőzhajó volt az első Disney-film, amelyben feltűnt a stúdió később ikonikussá váló figurája. Az amerikai törvények szerint a szerzői jogok 95 évig érvényesek az alkotásokra, azután automatikusan közkinccsé válnak, ez a már említett film esetében 2024. január elsejét jelenti.

Az, hogy teljesen ismeretlen filmesek csapjanak le ismert mesefigurákra, majd csináljanak belőlük őrjöngő gyilkost az utóbbi időben kezd trenddé válni főleg azzal együtt, hogy sorra válnak közkinccsé a nagy klasszikusok. Legutóbb a Micimackóból csináltak pusztítóan rossz filmet, de készül már a Bambi-horror is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik