Kultúra

Ezeket a sorozatokat kaszálta el 2023-ban a Netflix

MARIO TAMA / GETTY IMAGES via AFP
MARIO TAMA / GETTY IMAGES via AFP

A streaming-szolgáltatók körében az elmúlt években sokszor a minőség helyett a mennyiség került előtérbe, ez a trend pedig nem kis mértékben a Netflixnek köszönhető. A médiaipari óriásvállalat dollármilliárdokat fordít tartalomgyártásra, melynek eredményeként heti több tucat újdonságot mutat be a kínálatában.

Ezek közül azonban sokat gyorsan el is kaszálnak, ugyanis megesik, hogy a nézettség nem éri el a várakozásokat. Erre idén is jónéhány példa volt, ebből készített gyűjtést a Variety.

A lista a 2021-ben debütált, részben Magyarországon forgatott Shadow and Bone-nal kezdődik, melyet két évad után nem folytat tovább a szolgáltató. Mindezt annak ellenére, hogy a Netflix statisztikái szerint a második évad heteken át a legnézettebb tartalmak között volt.

Törölték a két évadot megélt Sex/Life című sorozatot is, ahogy a Dark sikersorozat alkotóinak új sorozatát, az 1899-et is, mindkettőt annak ellenére, hogy a statisztikák egészen meggyőzőek voltak.

Hasonló sorsra jutott az Így jártam anyátokkalból ismert Neil Patrick Harris nevével fémjelzett Uncoupled sorozat is, ezt azonban a Showtime megmentette, így várható folytatás.

Kifejezetten rossz éve volt a felnőtt animációs sorozatok kedvelőinek is, révén a Netflix jelentős leépítéseket eszközölt ezen a téren, amit az elkaszált sorozatok listáján is látni. Egy évad után törölték a Matthew McConaughey-vel készült Agent Elvist, a Captain Fallt, a Farzart, valamint a két évadot megélt Inside Jobot, és a három szezont futó Dead End: Paranormal Parkot is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik