Kultúra

Két év börtönre ítélték Bródy János fiát az Egyesült Államokban

Farkas Norbert / 24.hu
Farkas Norbert / 24.hu

Két év börtönre ítélte az amerikai bíróság Bródy János fiát, Bródy Dánielt, mert az informatikus bosszúból feltörte az őt alkalmazó bank rendszerét, miután kirúgták – írja a Blikk.

A San Franciscó-i bíróság három vádpontban is bűnösnek találta a magyar zenész fiát, aki a The First Rebuplic Bank alkalmazottja volt. A cikk szerint „Bródy Dániel elbocsátását követően nem adta le a céges laptopját, hanem hazavitte és a vállalati laptopjáról törölte a bank kódtárait, rosszindulatú szkriptet futtatott a naplók törlésére, gúnyolódásokat hagyott a bank kódjában a volt kollégák számára, és más banki alkalmazottaknak adta ki magát azzal, hogy munkameneteket nyitott a nevükben.”

Az ítélethirdetéskor a bíró mintegy 220 ezer dollárban (mintegy 76 millió forint) határozta meg a bank rendszereiben okozott kár teljes költségét. A pótvádirat szerint a férfi kirúgását követően a rendőrségen is feljelentést tett, amiben hamisan azt állította, hogy a cég által biztosított laptopját ellopták az autójából, miközben edzőteremben volt – írja a Blikk.

A cikk szerint Bródy Dániel végül 2023 áprilisában beismerte bűnösségét. Az ügyében az ítélet azonban csak most született meg: 24 hónapnyi börtönbüntetésre ítélték, valamint arra is kötelezték, hogy fizessen meg 529 ezer dollárt, vagyis 182 millió forintnak megfelelő összeget.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik