Kultúra

Gérard Depardieu: nem vagyok sem erőszakoló, sem szexuális ragadozó

Oliver-Frost Films - Sunny Side / Collection Christophe / via AFP
Oliver-Frost Films - Sunny Side / Collection Christophe / via AFP
A színész egy nyílt levelet tett közzé.

Az elmúlt évtizedek francia mozijának egyik oszlopa, Gérard Depardieu körül az elmúlt években egyre sokasodtak az erős fordulatok: előbb orosz állampolgárrá vált, majd az orosz-ukrán háború kitörése után kiábrándult a barátjának tekintett Vlagyimir Putyinból, illetve Oroszországból, 2018 óta pedig nemi erőszak és zaklatás miatt is nyomoznak ellene.

Az ügy idén tavasszal lángolt fel újra, hiszen egy áprilisban publikussá vált jelentés szerint tizenhárom nő vádolja különböző bűncselekményekkel.

A színész ennek apropóján október elsején rövid levelet tett közzé a francia Le Figaróban, amit a Variety szemlézett.

A vádak ellenére a néhány hónappal ezelőtti feljeményekig nagy költségvetésű filmekben szerephez jutó, sőt, Franciaország-szerte koncertező Depardieu ebben azt állítja magáról:

nem erőszakoló, és nem is szexuális ragadozó,

az ellene felhozott vádak – amik sorát 2018-ban közeli barátainak lánya, Charlotte Arnould indította el – pedig mind hamisak.

A nő megnevezése nélkül Depardieu kijelentette:

egy nő első alkalommal volt a házban, mikor könnyedén, önszántából belépett a hálószobába. ma azt állítja, hogy megerőszakolták ott. […] Aztán másodszor is jött. Nem volt kényszer, nem volt erőszak, nem volt tiltakozás. A Cirque d’Hiverben Barbara dalait akarta velem énekelni. Nemet mondtam. Feljelentést tett.

A színész hozzátette:

Egyetlen nőt sem bántalmaztam soha. Ha bántanék egy nőt, az olyan lenne, mintha a saját anyám méhébe rúgnék.

Depardieu neve legutóbb egyébként mindössze egy héttel ezelőtt tűnt fel a francia médiában, hiszen műgyűjteményét Párizsból 4 millió euróért, azaz mai árfolyamon 1,55 milliárd forintért árverezték el.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik