Kultúra

Elon Musk kirúgatná a Disney vezérigazgatóját

Mandel NGAN / AFP
Mandel NGAN / AFP

Elon Musk szerint a Disney vezérigazgatóját, Bob Igert „azonnal ki kellene rúgni”, miután a vállalat nem hirdet többé a Musk tulajdonában lévő X-en (korábban Twitter).

Walt Disney forog a sírjában amiatt, amit Bob tett a cégével

írta Musk, aki több posztban is támadta a médiaóriást.

Mindez alig egy héttel azután történt, hogy a korábban Twitter néven ismert platformja reklámbojkottjához csatlakozó vállalatoknak azt mondta, baszódjanak meg, miután néhány cég az antiszemitizmus miatti aggodalmak miatt szünetelteti a hirdetéseket az X-en.

Iger alig több mint egy évvel ezelőtt – kevesebb mint tizenkét hónappal nyugdíjba vonulása után – általános meglepetésre tért vissza a Disney-hez, hogy átvezesse azt a viharos időkön, miután a részvényeinek árfolyama zuhant, és a Disney+ streaming szolgáltatás továbbra is veszteséges volt.

Egy csütörtöki bejegyzésében Musk utalt néhány Disney-produkció közelmúltbeli bukására, mondván, hogy Iger „több bombát dobott le, mint egy B-52-es” (a bomb angol szlengben bukást is jelent). A multimilliárdos azzal is vádolta a Disney-t, hogy más közösségi médiaplatformokon is hirdet, amelyek ellentmondásos anyagokat engedtek meg.

Musk a múlt héten egy New York-i rendezvényen egy káromkodásokkal teli kirohanásban az X-et elhagyó hirdetőket szidta, és arra figyelmeztetett, hogy megölik a közösségi médiaplatformot. Azzal is vádolta a cégeket, köztük a Disney-t, az Apple-t és a Comcastot, amelyek szüneteltették a hirdetéseket az oldalon, hogy zsarolni próbálják őt, írja a BBC.

Kapcsolódó
Elon Musk antiszemita tweetje után a Disney sem hirdet tovább az X-en
Több vezető amerikai cég után a Walt Disney Company is felfüggesztette a reklámozást az X (korábban Twitter) közösségi oldalon.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik