Kultúra

Közel harmincezren látták a Semmelweis-filmet a nyitóhétvégén

Intercom
Intercom
Csak a Napóleon tudta megelőzni.

A magyar filmek közül az év legmagasabb nézettségével indított a hazai mozikban a Semmelweis – írja az MTI.

A Koltai Lajos rendezésében és Vecsei H. Miklós főszereplésével készült 29 141-en látták, amivel a hétvégi toplista második helyét foglalta el Ridley Scott november 23-án bemutatott Napóleon című filmje után, ami 35 325 nézőt hozott – közölte a produkció az MTI-vel.

Nagy örömmel és büszkeséggel tölt el, hogy ennyi emberhez jutott el Semmelweis története. Hálás vagyok a nézőknek és mindenkinek, aki hozzájárult a film elkészültéhez és bemutatásához

– idézi a közlemény Lajos Tamás producert.

A Semmelweis című film világpremierjét a Nemzeti Filmintézet és a New York-i Liszt Intézet szervezte. Az alkotást a New York-i bemutató után a nyugati parton, a Los Angeles-i Magyar Filmfesztiválon is vetítették, Magyarországon pedig november 30-án került országszerte a mozikba az InterCom forgalmazásában.

A hétvégi toplista harmadik helyén a Napóleonnal egyidőben bemutatott Kívánság landolt, ami 17 078 embert vonzott, ezt pedig a 16-án bemutatott Az éhezők viadala: Énekesmadarak és kígyók balladája (12 607 néző) követte – derül ki a Filmforgalmazók Egyesülete által közzétett nyilvános adatokból.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik