Kultúra

P. Diddy lemond az általa alapított zenetévé éléről

ANGELA WEISS / AFP
ANGELA WEISS / AFP

Lemond az általa alapított zenei tévécsatorna, a Revolt éléről Sean Diddy Combs, művésznevén P. Diddy/Puff Daddy. Az ok: már hárman vádolják különböző súlyossági fokú szexuális visszaélésekkel.

Az első váddal egykori barátnője, a Cassie művésznéven ismert Cassandra Ventura énekesnő hozakodott elő, beperelve a rappert folytatólagos visszaélések miatt: a bírósági anyagok alapján a rapper többször kényszerítette arra, hogy az általa felbérelt férfi prostituáltakkal folytasson szexuális aktust, miközben ő maga nézte és filmezte, emellett többször megverte, megfélemlítette, drogokkal és alkohollal tartotta kontroll alatt, sőt, a vádak között egy konkrét nemi erőszak is van.

Kapcsolódó

Cassie és P. Diddy jogászcsapata végül peren kívül rendezte az ügyet, ám eddigre a lavina elindult, két másik nő is pert indított a rapper ellen. Egy nevét nem vállaló és egy Joi Dickerson-Neal nevű nő, kettejük vádjai elég hasonlóak: leitatott, megerőszakolt (az egyik esetben egy másik zenésszel közösen), mindeközben levideózott nők.

A férfi tagad, állítása szerint csak a pénzére utaznak, ám a Revolt éléről azért távozik. A döntés inkább szimbolikus jellegű, az operatív vezetésből eddig se vette ki a részét. A bejelentés azt követően érkezett, hogy a csatorna egyik műsorvezetője, Dawn Montgomery tiltakozásképpen távozott a csatornától, mondván, mivel ő maga is túlélő, nem maradhat egy olyan helyen, aminek P. Diddy a vezetője.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik