Kultúra

Denzel Washington alakítja Hannibált egy készülő Netflix-filmben

Ethan Miller / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP
Ethan Miller / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP

Denzel Washington kapta az ókori karthágói hadvezér, Hannibál szerepét egy készülő filmben, amelyben a színész újra Antoine Fuquával fog dolgozni. Ezzel újra összeáll a sztár és a rendező, akik először a 2001-es Kiképzés (Training Day) című filmben dolgoztak együtt – Washington Oscar-díjat nyert azért az alakításért –, legutóbb pedig az Equalizer-franchise harmadik részét készítették el közösen. A film forgatókönyvét John Logan jegyzi, aki korábban a Gladiátorral már alámerült egyszer a Római Birodalom korába.

Hannibál leginkább arról ismert, hogy elefántokkal kelt át az Alpokon, és északról támadta meg Rómát, amely akkoriban a legnagyobb veszélyt jelentette a köztársaságra. Hannibál elismert hadvezér és stratéga volt, aki a mai Tunézia területén elterülő Karthágóban élt. A második pun háborúban aratott katonai győzelmei legendásak, Hannibál története pedig évtizedek óta foglalkoztatja Hollywoodot, és kevés sztárnak van meg a bankképessége ahhoz, hogy megérje a költséges projektet.

A film a második pun háborút (Kr. e. 218-201), azon belül a Hannibál által a Római Köztársaság ellen vezetett hadjáratát követi majd nyomon. A film gyártásáról Fuqua produkciós cége, a Hill District Media a Netflixszel állapodott meg.

Washington egyébként szerepelni fog a Ridley Scott-féle Gladiátor 2-ben is, amelynek forgatása rövidesen újraindul, és 2024 végén kerülhet a mozikba, írja a Deadline.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik