Kultúra

Azahriahnak Párizsban is Dúró Dóra jutott eszébe

MTI / Vasvári Tamás
MTI / Vasvári Tamás
A metróban látott egy reklámot, és azonnal bekapcsoltak a reflexei.

 

Az elmúlt bő két hét legmegdöbbentőbb híre egyértelműen az volt, hogy Dúró Dóra javaslatára Csák János kulturális és innovációs miniszter kijelentette: a jövőben csak 18 éven felüliek látogathatják a Nemzeti Múzeumban látható World Press Photo-kiállítást, annak egy meleg idősotthont bemutató képei ugyanis „sértik a gyermekvédelmi törvényt”.

Az új szabályt a Nemzeti (akkor még) első embere, L. Simon László nem fogadta el, hiszen azt jogszerűtlennek érezték, személyi igazolványt a bejáratnál ugyanis nem kérhetnek.

L. Simon rövidesen még egy lapáttal rátett erre, hiszen köszönetet mondott Dúrónak azért, hogy a botrány miatt fellendítette a tárlat látogatottságát. Az egyre szürreálisabb eseményláncolatnak végül a múzeumvezető azonnali kirúgása vetett véget.

Erre a folyamatra reagált most az épp Párizsban tartózkodó Azahriah, aki huszonnégy óráig látható Instagram-történetei egyikében egy metróállomás mozgólépcsőjén készített fotóját osztotta meg – vette észre a HVG.

Az egy tütüt viselő férfit hátulról ábrázoló képhez a következő szöveget fűzte:

kedves Mi Hazánk Mozgalom, ezt a plakatot lattam parisba es szoszerint befostam annyira lesokkolt hogy ilyen felhaborito plakat letezik, most pedig kagás gatyoval kel megneznem az eiffel tornyot koszonom nektek hogy otthon ilyen nem fordulhat elo.

Azahriah / Instagram

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik