Kultúra

Bár a Beatles most „elbúcsúzott”, további új dalokkal is jelentkezhet

Paul ELLIS / AFP
Paul ELLIS / AFP

Peter Jackson filmrendező utalt arra, hogy a Now and Then című „utolsó” daluk megjelenése után még több, új Beatles-dal is készülhet.

Mint ismeretes, a múlt héten megjelent Now and Then egy olyan felvételből készült, amelyet John Lennon énekelt fel magnószalagra nem sokkal 1980-as meggyilkolása előtt, ugyanazt a technológiát használva, amelyet Jackson a Get Back című dokumentumfilmjében is alkalmazott az archív felvételek hangjainak megtisztítására és szétválasztására.

Jackson azonban elárulta, hogy több további zene is lappanghat az archív felvételeken, amelyeket a Get Back című nyolcórás doku-sorozatának szerkesztésekor nézett át, amely a Beatles azonos című albumának felvételeiről szól. A rendező 60 órányi felvételt és 150 órányi hanganyagot szűrt át a Get Back készítése során.

Vehetünk egy feltévelt a Get Backből, szétválaszthatjuk Johnt és George-ot, majd Paul és Ringo hozzáadhat egy kórust vagy harmóniákat. Lehet, hogy a végén egy tisztességes dalt kapnánk, de erről még nem beszélgettem Paullal. Ez a rajongói énem ötlete, de mindenképpen elképzelhető

mondta a Gyűrűk Ura rendezője a Sunday Timesnak.

Kapcsolódó
Negyvenöt éve készül, most megjelent a Beatles utolsó dala
Now and Thent John Lennon írta még 1978-ban, most a mesterséges intelligencia segítségével fejezték be.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik