Kultúra

Azahriah D. Tóth Krisztának: Bepörgött nagyon az egész

Spektrum Home
Spektrum Home

Hát bepörgött nagyon az egész szituáció, meg a helyzet

– fogalmazott D. Tóth Kriszta Elviszlek magammal című műsorában Baukó Attila, azaz Azahriah, pedig a szeptemberben rögzített beszélgetés idején még meg sem történt az az őrület, amiről a jövő évi arénakoncertjei kapcsán beszámoltunk. Tripla koncertdátum, mindhárom teltházas (pontosabban 99 ezer forintos VIP jegyek még akadnak), kígyózó sorok, lehaló jegyértékesítő oldalak, tömeghisztéria, pro és kontra kommentáló celebek, változatos irányokból elemezgető szakértők és sajtó – szóval a bepörgés nem kifejezés.

A fiatal zenész a műsorban mesélt arról, hogy már tizenegy-két éves kora óta készült a zenei pályára, a tükör előtt mikrofonnak használva azt, ami éppen a keze ügyébe került. Szerinte azért is tudja jól kezelni a hirtelen jött sikert, mert pont ez volt a célja. Ugyanakkor az első fellépésén csalódott volt, amiért még nem született meg az az átütő hatás, amit az élő színpadi játéktól várt, ezért az utóbbi három évben folyamatosan ezt „kergette”, e szerint alakították a dalok zeneiségét.

Beszélt arról is, hogy a koncertszervezésben profi csapat segíti, de minden más területen szereti rajta tartani a kezét a kreatív folyamatokon az elejétől a végéig. Mint mondja, már az elejétől úgy állt hozzá, hogy ő szeretné ezeket csinálni, és zavarja, ha valamit, amit kitalált, nem tudja saját maga megvalósítani, ezért addig nézte a netes tutorial videókat, ameddig el nem sajátította a szükséges tudást.

hogyha magyarázni kéne valakinek, hogy mit kell csinálni, akkor maximum 70-80%-ban tudna hasonlítani az elképzeléshez, és csak akkor, hogyha nagyon egy hullámhosszon vagytok. De akkor se lesz olyan, mint ha az valósítaná meg, aki kitalálta

– fogalmazott. A DTK: Elviszlek magammal Azahriah-val készült adása november 5-én vasárnap este tízkor lesz látható a Spektrum Home-on.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik