Kultúra

A Magyarázat mindenre már több bevételt hozott, mint a Blokád vagy a Hadik

Október 5-én mutatták be Reisz Gábor Magyarázat mindenre című filmjét, mely állami támogatás nélkül készült el (ha nem számítjuk, hogy kis részben a szlovák állam támogatta), és a hónap utolsó hetében is a tíz legnézettebb magyar mozifilm között található, ezzel összesen már mintegy 55 ezer néző váltott jegyet a filmre, mely összesen eddig 112,7 millió forint bevételt hozott, derül ki a Filmforgalmazók Egyesülete heti összesítéséből.

Ezzel a film már bőven megtermelte a nagyjából 35 millió forintos, a riválisaihoz képest filléres összeget, melyből készült, és mint a Hvg.hu cikke rámutat, már több bevételt hozott, mint az 1,6 milliárdból (közpénzből) készült Hadik, vagy a szintén kiemelt állami projektként kezelt kurzusfilm, a Blokád, melyet ugyan 63 ezren láttak a tavalyi bemutatója óta, de csak 107,6 millió forint bevételt hozott a mozikban.

Kapcsolódó
Magyarázat mindenre: a fideszes apuka és a libsi tanár csatájának a gyerek az igazi áldozata
A Magyarázat mindenre tényleg rólunk szól, akik itt próbálunk élni Magyarországon, 2023-ban, és ezt szerencsére többnyire szellemesen is teszi. Kritika Reisz Gábor új filmjéről.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik