A világ legfontosabb gasztronómiai versenye, a Bocuse d’Or október 26-án rendezett magyarországi döntőjében négy séf küzdött az elsőségért: közülük a nyíregyházi Hunguest Hotel Sóstó séfje, Kelemen Roland, illetve commis-ja, Fodor Noel bizonyult a legjobbnak – írja a Gusto.
Eldőlt tehát, hogy 2024 márciusában ők képviselik majd Magyarországot az ezúttal Norvégiában megrendezendő európai döntőn.
A tegnapi versenyen a lazac és a tengeri életek kerültek a középpontba, a versenyzőknek pedig kötelező volt egyfajta kagylót és rák mellett céklát, almát, illetve zellert is a tányérra helyezni.
A két Michelin-csillagos budapesti étterem, a Stand és a Platán séfjeit, Szulló Szabinát, Széll Tamást és Pesti Istvánt is felvonultató zsűri döntése Kelemen és Fodor két ételének adta a győzelmet.
Ezek egyike
egészített ki, míg a másikat a következő elemek adták: