Kultúra

A nyíregyházi Hunguest Hotel séfje küzd majd jövőre a Bocuse d’Or európai döntőjén

Magyar Bocuse d'Or Akadémia
Magyar Bocuse d'Or Akadémia
A versenyt márciusban, Norvégiában fogják megrendezni.

A világ legfontosabb gasztronómiai versenye, a Bocuse d’Or október 26-án rendezett magyarországi döntőjében négy séf küzdött az elsőségért: közülük a nyíregyházi Hunguest Hotel Sóstó séfje, Kelemen Roland, illetve commis-ja, Fodor Noel bizonyult a legjobbnak – írja a Gusto.

Eldőlt tehát, hogy 2024 márciusában ők képviselik majd Magyarországot az ezúttal Norvégiában megrendezendő európai döntőn.

A tegnapi versenyen a lazac és a tengeri életek kerültek a középpontba, a versenyzőknek pedig kötelező volt egyfajta kagylót és rák mellett céklát, almát, illetve zellert is a tányérra helyezni.

A két Michelin-csillagos budapesti étterem, a Stand és a Platán séfjeit, Szulló Szabinát, Széll Tamást és Pesti Istvánt is felvonultató zsűri döntése Kelemen és Fodor két ételének adta a győzelmet.

Ezek egyikea zeller köntösbe öltöztetett zöldalgás lazacgerinc volt, amit tokaji borecettel marinált őszi cékla, fűszeres póréhagyma, marinált petrezselymes karalábé, brokkoli, csicsóka ropogós, kapros-tejszínes osztriga velouté, füstölt burgonyahab, krémes tojás, vargányás derelye, illetve hegyi sült sajt

egészített ki, míg a másikat a következő elemek adták:

fésűkagylóba göngyölt homár „Hortobágyi” barna vajjal glasszírozva, zellerkehely, marinált zöldalma, grillezett kapros osztriga, zsenge sárgacékla croissant, torma, citrus, kapros osztrigamajonéz. 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik