Kultúra

Egy ideig biztosan nem folytatják majd a Legendás állatok-sorozatot

A Harry Potter írónője öt filmet tervezett, de eddig csak három készült el.

David Yates-t az elmúlt másfél évtizedben képtelenség volt letaszítani a Harry Potter-univerzum trónjáról, hiszen a 2007-ben bemutatott Főnix rendje óta minden egyes, a varázslóvilágban játszódó filmet ő rendezett. A legjobb helyről érkezett tehát az Inside Total Film podcastben elhangzott néhány mondat, ami a Legendás állatok-sorozat esetleges folytatásának esélyeiről szólt.

A Guardian által kiszúrt adásban Yates arról beszélt, hogy egy időre biztosan pihenőpályára tették a folytatást.

Mind nagyon büszkék vagyunk [a Dumbledore titkaira], és amikor megjelent, szükségünk volt arra, hogy megálljunk, és szünetet tartsunk

– mondta, majd hozzátette: a sorozat harmadik filmjét a koronavírus-járvány első időszakában forgatták, és ez minden öröme ellenére is elég kemény feladat volt.

Már akkor is forgattunk, mikor még nem volt vakcina. Hálistennek senki sem betegedett meg, de a legbonyolultabb szabályokat vezettük be

– hangzik el a beszélgetésben, ami végül arra futott ki, hogy Yates sem a producerrel, sem a stúdióval nem beszélt az elmúlt időszakban, így a negyedik film tervezése még el sem indult.

A Dumbledore titkai végül csak 407 millió dollárt hozott a mozipénztáraknál, ez pedig egyértelmű visszalépés volt a Legendás állatok és megfigyelésük 814, valamint a Grindelwald bűntettei 654 milliója után – ez a Guardian szerint szintén közrejátszhat a szünetben, épp úgy, mint a Harry Potter világát létrehozó, az első két filmben kizárólagos forgatókönyvíróként, a harmadikban pedig társíróként köreműködő J. K. Rowling körül az elmúlt években kirobbant botrányok, amik főként a transzszexuálisokkal kapcsolatos álláspontját vitatták.

A színészek frontján sincs persze minden rendben – tette hozzá a lap, hiszen a Grindelwald bőrébe bújt Johnny Deppnek 2020-ban el kellett távolodnia a produkciótól, miután pert vesztett a Sun nevű bulvárlappal szemben, ami feleségverőként említette, 2022-ben pedig Ezra Millert is többször letartóztatták, majd a színésznek betöréses lopásért és illetéktelen behatolásért is bíróság elé kellett állnia, valamint mentális nehézségeire is fény derült.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik