Kultúra

Katonai sorozatot forgatnak Kálomista Gáborék

HM Zrínyi Nonprofit Kft.
HM Zrínyi Nonprofit Kft.
A Magyar Honvédség is aktívan közreműködik a projektben, a honvédelmi miniszternek pedig egyből egy gyakran ismételt kormányszlogen jutott eszébe a projektről.

A védett létesítmény munkacímen készül a Megafilm Service Kft. a következő televíziós sorozata. A forgatás november közepén kezdődik, és jövő év áprilisáig tart – írja közleményében a produkciós cég, amelynek a köztévén nemrég bemutatott Tündérkertet, és a Fidesz választási kampányába hézagmentesen illeszkedő ElkXrtukat is köszönhetjük, hozzátéve, hogy a színészek komoly katonai szakmai felkészítést kapnak a Magyar Honvédségtől, a szereplők között pedig az új arcok mellett régi ismerősök is lesznek.

A hat epizódból álló sorozat rendezője Dombrovszky Linda, a producerek pedig Helmeczy Dorottya és Kálomista Gábor lesznek.

Ennek a sorozatnak nagyon fontos küldetése szerintem az, hogy rávilágítson arra: a sok szálon futó cselekmény hőseinek mind megvan a maga igazsága, gyarlósága és csodája, ahol kicsit mindenkivel együtt lehet sírni és nevetni

– mondta Dombrovszky, Helmeczy Dorottya pedig azt hangsúlyozta, hogy „a katonai felkészültség az emberi biztonság garanciája.”

A sorozat egy apa-fiú és egy missziós bosszúhadjárat története arról, hogy legyünk képesek a saját határainkon is felül teljesíteni, hogy nehéz emberi karakterek is tudnak összehangoltan cselekedni, és hogy lehet és kell valódi különbséget tenni jó és rossz között. Ez végső soron egy sorozat az emberi képességeink határtalanságairól

Mint írják, a sorozat forgatókönyveit, a forgatást és az utómunkálatokat katonai szakértőként a Magyar Honvédség toborzókampányából is ismert, Pálinkás Szilveszter főhadnagy kíséri végig. Ő felel a színészek katonaszakmai felkészítéséért, valamint a katonai hadműveletek megtervezéséért, ezáltal segítve a stáb és a kaszkadőrök munkáját, azonban nemcsak szakértőként, de szereplőként is részt vesz majd a minisorozatban.

A Megafilm közleményében megszólal Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter is, aki szerint igazán egyedülálló projektről van szó, hiszen a mini széria által a nézők bepillantást nyerhetnek a katonák mindennapjaiba is, „és még inkább alátámasztást nyerhet a sokszor említett mondat, miszerint a békéhez erő kell.”

A sorozat főszereplőjét, Győrbíró Zsolt alezredest Csórics Balázs, riválisát pedig Kamarás Iván alakítja, rajtuk kívül feltűnik többek között Balla Eszter, Orosz Ákos, Séra Dániel, Dér Zsolt, illetve visszatér a képernyőre az első magyar honvédségi sorozat, az Angyalbőrben főszereplője, Mészáros Zoltán is.

A sorozat szinopszisa a következő:

Győrbíró Zsolt alezredes, parancsnok, néhány évvel ezelőtt részt vett egy különleges műveletben, melynek során kiiktatták egy közel-keleti terrorista csoport vezetőjét. A sikernek azonban nagy ára volt…

Most, évekkel később, Zsolt már betöltötte a negyvenet – laktanyairodában dolgozik, és a legnagyobb problémája, hogy link és felelőtlen fia, Marci, elvesztette az orvosi egyetemi ösztöndíját. Mit csinál erre egy katona? Hogy megregulázza a fiát, bevágja a Honvédség alapkiképzésére. És miközben Marci a legjobb barátjával ezt az alapkiképzést próbálja megúszni, Zsolt új esélyt kap az élettől. Megbízzák egy NATO-misszió vezetésével. A célpont? Nagyon hasonlít arra a terroristacsoportra, amellyel évekkel ezelőtt szembekerült…

Kiemelt képünkön Pálinkás Szilveszter főhadnagy látható.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik