Kultúra

Kiírták a pályázatot Demeter Szilárd posztjára, a jelenlegi főigazgató is pályázik

Farkas Norbert / 24.hu
Farkas Norbert / 24.hu

Szerdán megjelent a Petőfi Irodalmi Múzeum főigazgatói tisztségének betöltéséről szóló pályázati hirdetmény a PIM honlapján, írja a Magyar Narancs. A felhívást Csák János kultúráért és innovációért felelős miniszter október 9-én írta alá, a főigazgatói tisztségre „mesterfokozatú végzettséggel és szakirányú képzettséggel, illetve jogász vagy közgazdász szakképzettséggel rendelkező embert keresnek”.

A hirdetményből kiderül továbbá, hogy előnyt jelent „a magyar irodalom külföldi megismertetésében szerzett jártasság, továbbá nemzetközi kapcsolatokkal rendelkezés az irodalom és a gyűjtőkör tekintetében hasonló szakmai profilú muzeális intézmények élén”.

Demeter Szilárd 2018 szeptemberétől vezeti a Petőfi Irodalmi Múzeumot. Az új főigazgató 2024. február elsején kezd majd.

Frissítünk!

Csütörtök reggel Demeter Szilárd a Mandineren közzétett írásában közölte: ismét megpályázza a Petőfi Irodalmi Múzeum főigazgatói tisztségét. A PIM jelenlegi vezetője úgy fogalmazott: „A magam részéről ugyanazt vallom, amit szűk öt évvel ezelőtt is elmondtam minden érdeklődő médiumnak: ha valaki jobb pályázatot tesz le az asztalra, mint szerénytelenségem, akkor én leszek az első, aki beáll mögé és támogatja, mert azzal csak nyer a magyar irodalom és a magyar kultúra. És ez a legfontosabb.”

Kapcsolódó
Tóth Gabival az oldalán ad koncertet Demeter Szilárd zenekara a Petőfi Irodalmi Múzeumban
A múzeum főigazgatója egy olyan rendezvényen áll saját rockbandájával, az általa vezetett intézmény színpadára, melyen Petőfi Sándor előtt tisztelegnek a költő születésének 200. évfordulója alkalmából.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik