Kultúra

Michael Caine megerősítette: visszavonul a színészettől

Anthony HARVEY / AFP
Anthony HARVEY / AFP
Átengedi a terepet a fiataloknak.

Michael Caine a múlt hónapban már meglebegtette, hogy gondolkodik a visszavonuláson, de most a BBC-nek meg is erősítette a döntést:

Jó ideje mondogatom, hogy nyugdíjba megyek. Hát, most megteszem

– mondta a 90 éves színész, akinek új filmje, a The Great Escaper már megy a brit mozikban. A film megtörtént eseményeken alapszik, Caine egy közel idős brit háborús II. világháborús veteránt, Bernard Jordant játssza, aki 2014-ben szökött meg az angliai öregek otthonából, hogy a kontinensre átkelve ott lehessen Franciaországban a normandiai partraszállás 70. évfordulóján.

Arra jutottam, hogyv van egy film, amiben főszerepet alakíthattam és fantasztikus kritikákat kaptam… mivel szárnyalhatnám ezt túl?

– tette fel a költői kérdést az interjúban, hozzátáve, hogy mostantól csak 90, vagy legfeljebb 85 éves karaktereket osztanának rá, így inkább átengedi a terepet a fiataloknak.

Persze ez korántsem az első alkalom, amikor Caine visszavonulásról beszél, már a 2009-es bosszúfilm, a Harry Brown után is azt mondta, hogy az lehet az utolsó szerepe. Ráadásul egy hónapja azt mondta a Guardiannek, hogy Charles Darwint fogja alakítani egy januárban induló forgatáson, ami már tényleg az utolsó lesz.

Akárhogy is, megbánás nincs benne a pályájával és életével kapcsolatban, ahogy annak nemrég hangot adott:

A lehető legjobb életem volt, amit csak el tudok képzelni. A lehető legjobb feleségem és a lehető legjobb családom. Olyan emberek, akikre más talán nem mondaná, hogy a lehető legjobb család, de számomra ők a lehető legjobb család.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik