Kultúra

Szexuális zaklatással vádolják a nemrég Budapesten forgató Bryan Fullert, a Hannibal és a Star Trek íróját

Jesse Grant / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP
Jesse Grant / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP
Egy producer perelte be a forgatáson való viselkedéséért.

A Star Trek-univerzum több sorozata, így a Deep Space Nine, a Voyager, a Short Treks és a Discovery mellett a Haláli hullák, a Halottnak a csók, a Hősök, illetve a Hannibal írójaként is ismert Bryan Fuller ellen indult szexuális zaklatási per szerdán – írta meg a Variety.

A periratot a 2022-ben bemutatkozott Queer for Fear: The History of Queer Horror című négyrészes dokumentumfilmsorozat gyártásában is szerephez jutó Fullerhez hasonlóan producerként jelen lévő Sam Wineman nyújtotta be, aki szerint

a férfi megállás nélkül az önkielégítésre célozgatott, megalázta őt, mindezzel pedig ellenséges munkakörnyezetet teremtett.

A nyilvánosságra került anyag szerint a nemrég Mads Mikkelsennel Budapesten forgató Fuller arról is beszélt, hogy milyen szövegek izgatták fel, és hogy milyen történetek felnőttek és gyerekek közti dinamikája késztette arra, hogy önkielégítést végezzen.

A dolgok nem álltak meg a célzásoknál, a férfi ugyanis síkosítót és összegyűrt papírzsebkendőket hagyott az íróasztalán, hogy a másik tudja, biztosan magához nyúlt.

Wineman arról is írt, hogy az őt nem egyszer gyengének, mindenféle karizmától mentesnek tartó Fuller rendszeresen mögéállt, és hátulról felemelte, hogy kiroppantsa a hátát, mindezt azonban

nyilvánvalóan csak azért csinálta, hogy a péniszét a másik hátsójához nyomhassa.

Mindezek miatt egy idő után panaszt is tett, az ügy megoldása helyett négy héttel később, 2021 augusztusában azonban egyszerűen csak kitették a projektből.

A sorozatot gyártó AMC egyelőre nem kommentálta az ügyet, Fuller ügyvédje pedig teljes fikciónak és szemétnek nevezte az ügyet, sőt, azt nyilatkozta, hogy Wineman-t az inkompetenciája miatt rúgták ki.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik