Kultúra

„Leszarom” – Fekete Giorgio a politikáról

Varga Jennifer / 24.hu
Varga Jennifer / 24.hu
A Carson Coma frontembere azt mondja, a zenekar és ő sincs a hatalom vagy bárki ellen, emberi értékek mellett vannak.

A legfrissebb HVG-ben jelent meg a Carson Coma frontemberének portréja. Fekete Giorgio kiskorában focista akart lenni, Olaszországban szívesen megy meccsre, Magyarországon nem, mert elborzasztja a szurkolás stílusa.

Budapestet nem cserélné el semmiért, bár azt nem tartja jónak, hogy az ország ennyire Budapest-központú. Beszél a Carson Coma (második családja) sikereiről, a zenekar terveiről, reagál közéleti kérdésekre és arra, hogy az utóbbi időben két koncertjüket is lemondták.

Erre elég egyszerű választ tudok adni, ami egyben tükrözi a viszonyulásomat is a politikához: leszarom. A brüsszeli koncert lemondása szerintem nem nekünk ciki.

Azt mondja, az emberek 99 százalékához hasonlóan neki sincs  kedve naponta politikával foglalkozni, csak nyugodtan akar élni.  Utálja, hogy

minden társadalmi kérdésről szóló megnyilvánulásból mindkét oldal politikai narratívát farag.

Szigeti fellépését „A homofóbok buzik” feliratú pólóban egyfajta értékrend-közvetítésnek nevezi, de nem akar aktivistáskodni.

A zenekar és én nem a hatalom vagy bárki ellen vagyunk, hanem emberi értékek mellett.

Lapunknak adott nagyinterjújában korábban szintén arról beszélt, hogy társadalmi és nem politikai ügyek mellett állnak ki, a tudatos gondolkodásra szeretnék ösztönözni közönségüket.

Mivel a portré a csütörtökön megjelenő hetilapban jelent meg, így Fekete Giorgio arra nem tudott reagálni, hogy a Mi Hazánk egyik képviselője előző nap betámadta a Carson Comát.

Kapcsolódó
Betámadta a Mi Hazánk a Carson Coma zenekart
Elgondolkodtató válasz érkezett a kormánytól.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik