Kultúra

Eljárást indít a Dikh TV-vel szemben a Médiatanács

A műsorstruktúrával kapcsolatos követelmények nem megfelelő teljesítése, valamint a termékmegjelenítésre vonatkozó szabály be nem tartása miatt eljárást indít a Dikh TV országos kereskedelmi televízió és két helyi rádiócsatorna szolgáltatójával szemben a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa.

Az ügyről beszámoló Média1 szerint a Dikh TV május 11-17. közötti adáshetét vizsgálva a Médiatanács megállapította, hogy a médiaszolgáltató nem tett eleget az általa vállalt szórakoztató zenei tematika arányára vonatkozó vállalásának, valamint nem tartotta be a közszolgálati műsorszámok közlésére szánt minimális műsoridőt sem. Ezen felül május 12-én a televízió egyik délutáni műsorának tartalma nem felelt meg a termékmegjelenítés szabályainak. A Médiatanács ezért eljárást indít az országos kereskedelmi televízió szolgáltatójával szemben.

A lap cikkéből kiderül továbbá, hogy a Budaörs Rádió műsorainak hatósági ellenőrzése alapján a június 26-án sugárzott délelőttie, termékmegjelenítést tartalmazó műsorszámban olyan direkt rekláminformációk hangoztak el, amelyek alkalmas lehettek arra, hogy közvetlenül felhívják a hallgatókat az ismertetett szolgáltatás igénybevételére a testület szerint. Ezért a vizsgálat nyomán a helyi vételkörzetű kereskedelmi rádió szolgáltatója ellen hatósági eljárás indul.

Az Eger 100,7 MHz-en sugárzó 100,7 – BEST FM néven működő helyi vételkörzetű, kereskedelmi rádió július 22-28. közötti adáshetének vizsgálata alapján a médiaszolgáltató nem tett eleget a közszolgálati célokat szolgáló, a helyi közélettel foglalkozó tartalmak, valamint a szöveg és zene arányára vonatkozó hatósági szerződésben megállapított vállalásának. A Médiatanács közigazgatási hatósági eljárást indít szolgáltatóval szemben, írja a Média1.

Kapcsolódó
NER-közeli befektetőhöz kerül az új romatévé, a Dikh
Schatz Péter felesége szállt be az üzletbe.
Kapcsolódó
Győzike roma tehetségkutatót indít
A Legyél szerencsés! nehéz sorsú roma fiataloknak nyújtana segítséget.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik