Kultúra

A Schmidt Szűz Máriát ábrázoló kép kitiltását követeli egy KDNP-s képviselő egy XVIII. kerületi kiállításról

Kitiltaná egy XVIII. kerületi kiállításról drMáriás képeit a helyi önkormányzat KDNP-s képviselője, Szarvas Attila ugyanis úgy véli, hogy a festmények vallási és erkölcsi érzéseket sértenek.

A képviselőnél a közéleti szereplőket előszeretettel megfestő művész A dadaizmus győzelme elkerülhetetlen című kiállítása verte ki a biztosítékot. A Kondor Béla Művelődési Házban látható tárlaton többek közt ott szerepel a művész Schmidt Szűz Mária és kisdede Ungár Péter a NER templomában című képe is, a képviselő az erről készült fotót osztotta meg posztjában hozzátéve, hogy a „keményebb képeket” nem teszi közzé. Szarvas egyúttal felszólította a kerület vezetőit, hogy „azonnal távolíttassák el a gyerekek által is sűrűn látogatott művelődési ház központi helységében, szemmagaságba elhelyezett vallási és erkölcsi érzéseket mélyen sértő képeket.”

A bejegyzésre reagált maga a művész, drMáriás is, aki azt írta:

Totális botrány a Havannán! A dadaizmus győzelme elkerülhetetlen című, a Kondor Béla Közösségi Házban rendezett nagy sikerű kiállítás azonnali betiltását követeli a KDNP erkölcsi kérdésekre hivatkozva azon a napon, amikor lemondott a 18. kerületi fideszes képviselő, aki meg akarta kenni a Kétfarkú jelöltjét! A kiállítás képei, a fizikai környezet és a politikai pillanat olyan mértékben erősíti fel az élményt, hogy nyugodtan kimondhatjuk: ma a Havanna-lakótelep a világ közepe és a kiállítás a dadaizmus világraszóló legnagyobb szabású önműködő alkotása! Ha nem sikerül bezáratni, október 4-éig látható. Sőt, már albumok is kaphatók a helyszínen! Városi szafari a legmagasabb szinten megdöbbentő időutazással és mérhetetlen katartikus élménnyel!

– írta. A művész posztjában arra a Lévai István Zoltánra utal, aki tegnap mondott le, miután kiderült: a fideszes politikus ötmillió forintot ígért egy kutyapártosnak az indulásért cserébe, hogy ezzel gyengítse a jelenlegi polgármester, a DK-s Szaniszló Sándor esélyeit az újraválasztásra.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik