Belföld

Lemondott a választókerületi elnöki tisztségről a fideszes politikus, aki a gyanú szerint ötmilliót ajánlott egy kutyapártosnak a választási indulásért cserébe

MTI / Koszticsák Szilárd
MTI / Koszticsák Szilárd

Lemondott választókerületi elnöki tisztségéről Lévai István Zoltán, Budapest 15. számú Országgyűlési Egyéni Választókerületének elnöke – olvasható a Fidesz MTI-hez eljuttatott, szűkszavú közleményében. Lévai a párttagságát is megszüntette.

Hétfőn a Válasz Online írta meg hangfelvételek alapján, hogy Lévai, aki a XVIII. kerület fideszes polgármesterjelöltje volt, ötmillió forintot is hajlandó lenne fizetni a kutyapártos Aleva Mártának, ha utóbbi elindulna az önkormányzati választáson. Ezzel ugyanis csökkenthetné a jelenlegi polgármester, a ma már DK-s Szaniszló Sándor esélyeit az újraválasztásra.

A Kétfarkú Kutya Párt politikusa kétszer is találkozott a kormánypárti polgármesterjelölttel, hogy bizonyíthatók legyenek ezek a próbálkozások. A Válasz Online arról is írt, hogy birtokukban van a találkozók hangfelvétele, ám ezeket addig nem hozzák nyilvánosságra, amíg Lévai nem próbálja letagadni a találkozók tényét vagy azt, hogy az általuk idézettek elhangzottak.

Az ügyben Hartaházi Miklós, a Pestszentimrei Városrészi Önkormányzat alelnöke a választás rendje elleni bűncselekmény, vesztegetés és befolyással üzérkedés miatt a XVIII. kerületi rendőrségen feljelentést tett.

Frissítünk!

Közel egy nap hallgatás után megszólalt Szaniszló Sándor, a kerület DK-s polgármestere. A Facebookon azt írta, sokan kérdezték tőle, hogy miért nem szólalt meg a vesztegetési ügyben. Ennek oka – magyarázta – az volt, hogy személyesen is érintettnek tartja magát, másrészt polgármesterként neki a kerületiek ügyeiről és mindennapjairól kell gondoskodnia, nem pedig „egyes politikusok és pártok disznóságait” kommentálnia.

 

Posztjában azt írta, már régóta sejtették, de tegnap óta konkrétan tudják, hogy vannak a helyi közéletben olyan személyek, akik motivációja csak szavakban szolgálja a kerület javát, mozgatórugójuk valójában a NER szolgálata és hatalomban tartása, bármilyen eszközzel. Szaniszló ezt elfogadhatatlannak tartja, és – mint írta – azon lesz, hogy az ilyenektől megtisztítsák a kerületi közéletet, és az önkormányzatokat.

Kapcsolódó

Ajánlott videó

Olvasói sztorik