Kultúra

Az Adidas vezérigazgatója szerint Kanye West nem is gondolta komolyan az antiszemita kirohanásait

ANGELA WEISS / AFP
ANGELA WEISS / AFP

Továbbra is fáj az Adidasnak, hogy az antiszemita megjegyzései miatt tavaly ejteniük kellett Kanye Westet. A vállalat vezetője, Bjørn Gulden egy podcastban egyenesen úgy fogalmazott, hogy a rappert csak félreértették, emiatt bukták a dollármilliós együttműködést.

Gulden az interjúban a világ egyik legkreatívabb emberének nevezte Westet, aki nemcsak a zenében, de a kultúra más területén is kiemelkedőt alkot. Úgy véli, hogy olyan nyilatkozatokat tett, amik „nem voltak túl jók,“ így a cég kénytelen volt szerződést bontani vele.

Nagyon szerencsétlen ügy ez, mivel nem gondolom, hogy komolyan gondolta, amit mondott, és azt sem, hogy rossz ember lenne. Csak így jött ki. Ez ráadásul azt jelentette, hogy elbuktunk egy üzletet, az egyik legjövedelmezőbbet a cégünk történetében…nagyon szomorú

mesélte a cégvezető a norvég nyelvű In Good Company podcastben.

Westet még tavaly ejtette az Adidas több más partnerével együtt – a Balenciagától az ügynökségén át a dokumentumfilmjét készítő produkciós cégig – azt követően, hogy antiszemita és győlöletkeltő tartalmakat posztolt Twitterre. A szerződésbontás különösen nagy volt a cégnek, amely 2014 óta állt partnerségben a rapperrel, közös termékük, a Yeezy iránt hatalmas volt a kereslet. Idén márciusban arról számolt be a cég, hogy 1,2 milliárd eurónyi cipő maradt a nyakukon.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik