Kultúra

Film készülhet Térey János Káli holtak című regényéből

MTI / Czimbal Gyula
MTI / Czimbal Gyula
Megvették az adaptáció jogait.

A 2019-ben elhunyt Térey János első, halála előtt egy évvel megjelent prózaregénye, a Káli holtak hamarosan a képernyőkre költözhet – írta meg a magyar.film.hu, ami arról számolt be, hogy a mozgóképes adaptáció jogait Csáky Attila producer vásárolta meg, a közeljövőben pedig a munkálatok is elindulhatnak.

A nagyregény egyszerre csípős szatíra és kíméletlen kritika, amiben Csáky Alex, a Füst Milán Szíház ifjú színművészének szemszögéből, egy tévésorozat keretein belül bontakozik ki a Káli-medencében forgatott zombiapokalipszis – írja a lap, aminek a producer a terveiről is mesélt:

Glamour és vér. Egy egzisztencialista horror. Ahol az érzelmek őszinték, a szerelem tiszta, a szex vad, és a horror kegyetlen. Egy innovativ, előzmények nélküli, semmihez sem hasonlítható mozifilmet szeretnék. Valódi romantikus hősök egy kiszámíthatatlan világban, ahol bármi megtörténhet és meg is történik. Pont olyan, mint amilyen jövő vár ránk a XXI. században itt Európa közepén, a történelmi Magyarországon.

A projekt még csak korai szakaszban jár, hiszen a terveiről Téreyvel már a regény megjelenése előtt beszélgető Csáky az író özvegyével és jogörökösével, Harmath Artemisszel

még csak a közös gondolkodásnál tart, így sem a forgatókönyv, sem a stáb nem állt még össze.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik