Kultúra

Két nő megerőszakolása miatt harminc évre börtönbe megy A farm színésze, Danny Masterson

Jason Merritt / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / AFP
Jason Merritt / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / AFP
A Szcientológia Egyház megpróbálta eltussolni az ügyet, de hiába.

Harminc év letöltendő börtönbüntetésre ítélték Danny Mastersont, akit két nő megerőszakolásában találtak bűnösnek. Amennyiben feltételesen szabadlábra kerül, szexuális ragadozóként kell regisztráltatnia magát – írja a Guardian. A 47 éves amerikai színész korábban olyan produkciókban tűnt fel, mint az Azok a 70-es évek, a Négy férfi, egy esetA farm és a Drakula 2000.

Mastersont először 2017-ben vádolták meg, 2020-ban pedig letartóztatták három nő megerőszakolásának vádjával, ám óvadék ellenében szabadon védekezhetett. A nők azt állították, hogy 2001 és 2004 között a színész bedrogozta, majd hollywoodi otthonában megerőszakolta őket. Masterson akkor szégyenteljes pénzhajhászásának nevezte az ügyet, amelyet az akkor kirobbanó Weinstein-botrány körüli cirkusz és a szcientológiai egyházban betöltött magas szerepével kötött össze. Ahogy a színész, úgy a nők is a Szcientológia Egyház tagjai, emiatt az egyházi szervezet is nagy figyelemmel kísérte az ügyet. A sértettek azt állították, hogy az egyház képviselői megkeresték őket, majd kenőpénzzel és fenyegetéssel próbálták rávenni őket arra, ne tegyenek vallomást. Egyikük azt állította, hogy kiközösítették a gyülekezetből, miután megvádolta a színészt. Az is elhangzott, hogy Masterson az egyházi szervezetben szerzett befolyását használta arra, hogy behálózza a nőket.

Amikor megerőszakoltál, megloptál. Ezt jelenti a nemi erőszak: a lélek elrablását. Szánalmas, zavart és erőszakos vagy. A világ jobban jár veled a rácsok mögött

– mondta el a bíróság előtt az egyik sértett.

A színész nem tett vallomást, ám végig ártatlannak vallotta magát. Ügyvédei azzal próbálták meg kikezdeni a vádat, hogy a szexuális kapcsolatokba mindkét fél beleegyezett, ráadásul a nők vallomásai ellentmondásosak. Masterson némán vette tudomásul az esküdtszék döntését.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik