Kultúra

Hospice-ba került Steve Harwell, a Smash Mouth egykori frontembere, hónapjai lehetnek hátra

Tim Mosenfelder/Getty Images
Tim Mosenfelder/Getty Images
A súlyos májelégtelensége mellett a beszédközpontja és a memóriája is sérült.

Az All Star és a Walkin’ on the Sun című slágerek mögött álló Smash Mouth frontembere, Steve Harwell májelégtelensége és más egészségügyi problémái miatt hospice-ellátást kap, így már csak néhány hónapja lehet hátra – írta meg a Guardian.

Menedzsere, Robert Hayes több amerikai lapnak is eljuttatott nyilatkozatában így írt:

Steve továbbra is itt van velük, de sajnos már csak rövid ideig,

majd hozzátette:

otthonában pihen, menyasszonya és a hospice-ellátásban részesül.

A zenész korábban alkoholizmussal, illetve egy sor betegséggel küzdött: 2013-ban kardiomiopátiát, azaz a szívizom gyengülését, majd a memóriáját és beszédközpontját gyengítő Wernicke-féle enkefalopátiát állapították meg nála.

A pop, a rock, a ska és a lounge sajátos keverékét játszó, 1994-ben alapított Smash Mouth legnagyobb slágerét, és igazi áttörését az 1999-es All Star hozta el, ami az amerikai slágerlisták elejére repítette a zenekart, sőt, az I’m a Believer-feldolgozással együtt az első Shrek-mozifilmben is feltűnt.

A következő albumuk is sikeres volt, hiszen a top tízbe került, Harwell azonban nem élvezhette sokáig a sikert, hiszen hat hónapos fia rövidesen leukémiában elhunyt. A zenekar 2012-ig még öt további albumot adott ki, a koncertezéssel azonban nem hagytak fel.

A frontember végül 2021-ben hagyta el a csapatot, hiszen úgy gondolta: minden erejével megpróbált dolgozni fizikai és mentális egészségén, de nem érzi magát többé képesnek arra, hogy újra színpadra álljon.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik